Naar boven

Speciaal voor masterminds: de top 10 gezelschapspellen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Op zoek naar een nieuw spel voor de vaste spellenavond met je vrienden? Bekijk dan deze top 10, gevuld met (strategische) gezelschapspellen. Deze bordspellen zijn perfect voor de echte spelletjesliefhebbers, die niet wakker liggen van een spelletjesavond die tot diep in de nacht duurt.

 • 1/10
  Boeren in Zuid-Amerika

  Altiplano

  Lees meer
  Alpaca's fokken, vissen op het Titicacameer en erts delven: ga jij als inwoner van Altiplano het beste om met je grondstoffen? Dan is de kans groot dat jij het spel wint. Altiplano is een Zuid-Amerikaanse hoogvlakte tussen het gebergte van Bolivia en Peru. Als bewoner van dit gebied moet je zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de grondstoffen. Dit doe je door productieplaatsen te bouwen, opdrachten uit te voeren en wegen aan te leggen. Wie flink doorbouwt, maar ook een ruim reservoir aan grondstoffen en goederen verzamelt, wordt de meest rijke boer van Altiplano.
 • 2/10
  Bouw je eigen Romeinse rijk

  7 Wonders

  Lees meer
  Als leider van één van de zeven grote steden van de oudheid is het je doel om jouw stad zo invloedrijk en machtig mogelijk te maken. Je hebt drie tijdperken om jouw stad te laten opbloeien. Als leider stuur je de militaire macht aan, onderhandel je met andere steden en gebruik je jouw natuurlijke grondstoffen zo optimaal mogelijk. Weet jij een stad te bouwen die het oude Rome overstijgt? Dan ben je de winnaar van 7 Wonders.
 • 3/10
  Tijd is geld

  Lach je rijk

  Lees meer
  Verzamel al je geldbeluste en gierige vrienden en speel samen Lach je rijk. In dit spel krijg je namelijk aan het eind van de maand pas je salaris en om dat te halen, moet je zuinig met je geld omgaan. Koopjes scoren, leningen afsluiten en rekeningen betalen: net als in het echte leven moet jij balans houden op je rekening. De winnaar van het spel heeft na alle opdrachten het meeste geld verzameld.
 • 4/10
  Dubbelspel spelen

  Machiavelli Deluxe

  Lees meer
  Is Machiavelli je favoriete spel, maar heb je alle karakters al een keer gespeeld? Dan is de Machiavelli Deluxe-versie geschikt voor jou. In de doos zit het basisspel inclusief de vijftien actiekaarten en de uitbreiding: 'De donkere landen' en een volledig nieuwe set 'De donkere figuren'. In Machiavelli kruip je elke ronde in de huid van een ander karakter. Gebruik de eigenschappen van jouw personage optimaal en verzamel zoveel mogelijk goud. Dit heb je nodig om nieuwe gebouwen te bouwen in je stad. De speler met de stad met de meeste punten, wint het spel.
 • 5/10
  Ontsnap uit je huiskamer

  Exit - het geheime lab

  Lees meer
  Los alle puzzels op, breek de codes en ontsnap binnen anderhalf uur uit het laboratorium. Ervaar een echte escape room-ervaring gewoon in je eigen huiskamer. Logica en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die goed van pas komen bij dit spel. De puzzels zijn voor de gevorderde puzzelaars en escape room-liefhebbers. Lukt het je niet om uit het lab te komen? Gebruik dan een van de tipkaarten om je op het goede spoor te brengen. Let op: Exit is maar één keer speelbaar, omdat het speelmateriaal moet worden beschreven.
 • 6/10
  Red de mensheid

  Pandemic

  Lees meer
  Bij Pandemic moet je niet tegen elkaar, maar met elkaar spelen om te winnen. Je hebt namelijk een gezamenlijk doel: de mensheid redden. Als ziektebestrijdingsteam is het je missie om vier dodelijke ziektes uit te roeien. Dit doe je door rond te reizen en medicijnen te ontwikkelen. Hoe speel je dit op een bordspel? De ziektes worden aangegeven door gekleurde blokjes. In elke stad kunnen maximaal drie blokjes van een kleur aanwezig zijn. Komt er een vierde, dan breekt de ziekte uit naar alle aangrenzende steden. Roeien jullie alle ziektes op tijd uit? Dan winnen jullie het van de pandemieën en redden jullie de mensheid.
 • 7/10
  Ontsnappen uit de ondergrondse gangen van Colombia

  Cartagena

  Lees meer
  Speel de legendarische ontsnapping uit 1672 na in Cartagena in Colombia. Een groep piraten is toen ontsnapt met een onderaardse gang uit een gevangenis in Cartagena. Kies zelf welk deel van de ontsnapping je wil spelen. Het basisspel is het eerste deel van de ontsnapping, maar je kan ook het gedeelte kiezen waar de piraten door de jungle van Tortuga vluchten. Wil jij de hele ontsnapping naspelen? Dat kan ook. Bepaal zelf de duur van het spel door het aantal onderdelen te kiezen.
 • 8/10
  Oosterse onderhandelingen

  Istanbul

  Lees meer
  Yalla! Yalla! Dompel je onder in de bazaar van Istanbul en probeer als eerste de robijnen in je bezit te krijgen. Handelaren en assistenten moeten samenwerken om hun concurrenten slimmer af te zijn. Goede organisatie is daarom de sleutel tot de overwinning. Assistenten vullen de handkarren bij pakhuizen en brengen deze vervolgens haastig naar de juiste bestemming. Wanneer jij jouw assistenten slim inzet, verzamel je als eerste de gewilde edelstenen en win je het spel.
 • 9/10
  Verover de vlag

  Stratego Original

  Lees meer
  Natuurlijk ontbreekt de klassieker Stratego Original ook niet in dit rijtje. Verover als luitenant Jan Zonderland de vlag van het leger van de Blauwhemden. Als strategisch leider sta je aan het hoofd van het leger en verzin je een listige tactiek. Samen met je leger, spionnen en bommen ga je de strijd aan. Een doordachte tactiek en de rangen van de speelstukken bepalen of jij overwint of ten onder gaat. Maar pas op voor de bommen. Mocht je die aanraken, dan is het einde oefening. De vernieuwde versie van Stratego Original bevat een geheime oefenmissie voor nieuwe spelers om snel vertrouwd te raken met de rangen en spelregels.
 • 10/10
  Weet je dat niet?!

  Bezzerwizzer

  Lees meer
  Algemene kennis over 20 categorieën, tactisch spelen en een beetje geluk: bij Bezzerwizzer heb je meer nodig dan enkel algemene kennis. Je moet niet alleen de vragen juist beantwoorden, maar ook tactisch spelen. Steel bijvoorbeeld de favoriete categorieën van je tegenstanders en dwing ze hiermee meer uitdagende vragen te beantwoorden. Ook kun je punten scoren door de vragen van je tegenstanders te beantwoorden. Zo kan je het spel tot het laatste moment keren om jouw betweterige tegenstanders een moeilijke, laatste vraag te geven. Wees gerust; je komt niet snel dezelfde vraag tegen. Bezzerwizzer heeft 3000 vragen verdeeld over 20 categorieën.

Bekijk alle bordspellen op bol.com
slider_lach_je_rijk
Lach je rijk
slider_bezzerwizzer
Bezzerwizzer
slider_machiavelli
Machiavelli Deluxe
slider_image_altiplano
Altiplano


Wat is jouw favoriete spel uit onze top 10 ?