Naar boven

Verantwoord zonnen doe je zo

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het weer in Nederland is op het moment wat wisselvallig, maar - als we de berichten mogen geloven - komen er weer mooie dagen aan, dagen waarop we zon kunnen aanbidden. Echter, zoals je weet is zonnebaden niet zonder risico’s, zeker als je onvoorbereid in de stralen gaat liggen. Om ervoor te zorgen dat je altijd verantwoord aan het zonnen bent, geven we je hier zes handige tips.

Zes tips om verantwoord te zonnen


 • 1/6
  Lees meer
  Een dun wolkendek houdt UVB-stralen tegen, maar UVA-straling is er altijd en die is schadelijk voor je huid. Insmeren dus. Als je twijfelt welke spf je nodig hebt, neem dan eerder een te hoge dan een te lage spf. Dit omdat uit onderzoek blijkt dat men zich vaak niet op tijd opnieuw insmeert. De zonnebrand die bij jouw huidtype past, vind je hier.
 • 2/6
  Lees meer
  Om goed beschermd te zijn is het belangrijk dat je het zonbeschermingsproduct royaal aanbrengt vóór het zonnen. Een handvol is voldoende om het hele lichaam goed te beschermen. Hier vind je alle zonbeschermingsproducten van NIVEA die bij bol.com verkrijgbaar zijn.
 • 3/6
  Lees meer
  Om de bescherming tegen de ultraviolette straling op peil te houden is het belangrijk dat je je regelmatig blijft insmeren, met name na het zwemmen of afdrogen. De beste smeersels van NIVEA vind je hier.
 • 4/6
  Lees meer
  Bouw het aantal uren in de zon langzaam op en wissel het in de zon zijn regelmatig af met perioden in de schaduw. Je wordt er mooier, egaler en gelijkmatiger bruin door. Zelfbruiner helpt hier overigens ook bij. Let wel: in de schaduw kun je verbranden dus ook dan moet je je huid goed beschermen, bijvoorbeeld met een product van NIVEA.
 • 5/6
  Lees meer
  Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon erg fel, dus dan is het goed om even de schaduw op te zoeken. Houd baby’s en kleine kinderen tot een jaar of drie altijd uit de volle zon. Voor producten waarmee je de tijd in de gaten kunt houden, kijk je hier.
 • 6/6
  Lees meer
  Aftersun zorgt ervoor dat de warmte van de zon uit je huid wordt getrokken, iets dat een gewone bodylotion niet doet. Vandaar dat aftersun ook erg prettig is om te gebruiken als je niet verbrand bent. Tevens verlengt aftersun je vakantiekleur. Alle aftersuns van NIVEA vind je hier.

Alle zonbeschermingsproducten

Bol.com heeft een uitgebreid assortiment van zonbeschermingsproducten zoals zonnebrand, aftersun en zelfsbruiners. Een overzicht van het assortiment vind je hier.

Win NIVEA SUN Protect & Refresh Spray

Zonaanbidders opgelet! Door mee te doen aan deze wedstrijd maak je kans op één van de nieuwste producten van NIVEA SUN, de Protect & Refresh Spray, een verfrissende en beschermende zonnebrandspray. We verloten 20 exemplaren onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Let op: deze actie duurt tot en met 21 juni 2013. De winnaars krijgen na de actie bericht van bol.com.


Reageer hier en praat mee!