Naar boven

Tips voor de origineelste surprises

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Enter Introtext

Tips voor de origineelste surprises van karton

Ben je op zoek naar een originele surprise voor een vriend(in) of familielid? In dit blog van AllesVoor leer je vier surprises van karton te maken!

Surprises-3

BEKIJK OOK DE VOORGAANDE ALLESVOOR-ARTIKELEN

Maak je eigen iPod met koptelefoon

Voor de koptelefoon snijd je een lange reep golfkarton. Duw er een ijzerdraadje doorheen (langer dan de reep karton), zodat je het karton mooi kunt buigen. De twee ijzerdraadjes die uitsteken, gebruik je om twee pannensponsjes aan de reep vast te zetten. Snijd twee reepjes karton en plak ze om de pannensponsjes heen. Voor de iPod gebruik je een bestaand doosje (of vouw een doosje) in de vorm van een iPod. Stop daarin je cadeautje. Download via internet een afbeelding van een iPod of teken er zelf eentje op het doosje. Als laatste: maak een draadje van de iPod naar de koptelefoon en klaar is Kees!

Cadeautips: Pannenspons, Knooptouwtjes, MP3-speler, iTunes cadeaukaart.

Surprises

Ruimte voor je cadeaus

Neem een leeg (en omgespoeld) melkpak van 1 liter, zonder dop. Vouw de bovenkant open. Snijd of knip van deze flappen vier driehoeken. Maak onderaan vier gelijke sneetjes op de vier hoeken. Daar ga je straks de vleugels inschuiven. Stop je cadeautje erin en plak de driehoeken in een punt vast. Snijd vier driehoeken uit een stuk karton en schuif ze in de vier sneetjes: de vleugels van de raket. Versier de raket: beschilder ’m, maak raampjes van karton en knip sterren van zilverfolie. De punt is gemaakt van een leeg, klein toetjesbakje met een satéprikker erin.

Cadeautips: Dekbedovertrek earth planet, ‘Willewete. Sterren en planeten‘, Geokids Projectiezaklamp starlight.

Groot cadeau? Bekijk dan deze video en leer een immense raket te maken.

Surprises-2

Klaar voor de start…? Karton!

Neem een stuk karton en teken er een sneaker op (kijk voor een voorbeeld op pinterest.com/allesvoor.) Snijd de vorm uit. Leg die uitgesneden vorm op een nieuw stuk karton en snijd dan de tweede schoen uit. Maak met een puntig voorwerp in beide schoenen gaatjes voor de veter. Beschilder beide schoendelen aan de buitenkant. Stop je cadeautje in een doosje en plak dit tussen de twee delen. Rijg de veter door de schoen. Klaar!

Cadeautips: Hartslagmeter, Herensokken, Sportveters.

 

Surprises-4

Surprise! Vers uit de oven

Voor het oventje neem je een kartonnen doos als basis. Snijd de ovendeur open en snijd daar een raampje uit. Eventueel kun je de doos beschilderen. Pak een reep karton, vouw het in model en plak het als handgreep op het deurtje. Je cadeau stop je in de oven. Voor de kookplaat pak je een stevig karton en plakt dat aan de bovenkant vast. De branders zijn plastic bordjes (het randje eraf geknipt). Verf of spuit ze zilverkleurig. De knoppen zijn flessendoppen. Dan het keukengereedschap. Maak een touwtje aan de achterwand vast en schilder op een stuk karton wat keukengereedschap. Snijd het uit en hang aan het touwtje.

Cadeautips: Springvorm, Ovenwant, Mengkom rvs.

Tot slot

Zo zie je maar, met wat creativiteit, een paar stukken karton én een leuk cadeau is je supersurprise binnen handbereik. Iedereen zal blij zijn dat jij hun lootje getrokken hebt! Meer surprise-tips? Kijk dan op het YouTube-kanaal van AllesVoor. Hier vind je diverse video’s waarin wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een paard van Sinterklaas of een open haard kunt maken. Watch and learn!


Reageer hier en praat mee!