Naar boven

Puzzelaars opgelet: dit is een greep uit de leukste puzzels die we hebben

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Biedt een puzzel jou plezier en ontspanning, bijvoorbeeld na een drukke werkdag? Mooi zo, want in dit blog komen tien van de leukste puzzels die we hebben aan bod. Welke puzzel(s) ga jij in huis halen?

 • 1/10
  De Winterspelen (1.000 stukjes)

  Het nummer één puzzelmerk voor volwassenen

  Lees meer
  Maak kennis met het nummer één puzzelmerk voor volwassenen: Jan van Haasteren. Deze legendarische illustrator tekent al meer dan 30 jaar exclusief voor Jumbo. De puzzels zijn humoristisch, kleurrijk en gedetailleerd. De doorgewinterde fan zoekt in elke puzzel direct naar de haaienvin, hét handelsmerk van Jan. Maar ook Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan’s zelfportret kom je bijna altijd tegen. De Winterspelen en Het Park (die vind je verderop in deze toptien) zijn nieuw en bieden net zoveel plezier én uitdaging als de andere puzzels in de Jan van Haasteren-collectie.
 • De puzzels van Wasgij dagen je uit anders te denken. Zo puzzel je niet de afbeelding op de doos - zoals bij normale puzzels - maar gebruik je je verbeelding, de verborgen aanwijzingen en tips om de puzzel op te lossen. Kies je voor deze nieuwe Wasgij-puzzel, getiteld 'Afvalrace' dan zul je je moeten inbeelden dat jij de dame op de gymbal bent. Wat zij ziet is namelijk het beeld dat jij met 1.000 stukjes in elkaar moet puzzelen. Uitdagend, maar met de andere hints en de nodige verbeeldingskracht zeker goed te doen.
 • 3/10
  Volkswagen bus T1 'Bulli' (162 stukjes)

  Ultiem cadeau voor puzzelaars én autoliefhebbers

  Lees meer
  Een driedimensionale puzzel, die nadat je 'm in elkaar hebt gezet, kan rijden. Dat is de Volkswagen bus T1 'Bulli' van Ravensburger. Het ultieme cadeau voor puzzelaars, avonturiers én autoliefhebbers, want deze Volkswagen is een legendarische auto. Deze buitengewone puzzel bestaat uit 162 stevige kunststof puzzelstukjes, vier wielen en een surfplank om het plaatje compleet te maken. De stukjes zijn genummerd, zodat je door het volgen van de nummers de puzzel eenvoudig kunt maken. Maar goed, echte puzzelprofs maken 'm op basis van de afbeelding. Dankzij de Easyclick-technologie passen de stukjes perfect in elkaar en vormen ze samen een stevige 3D-puzzel. Ravensburger heeft overigens nog meer 3D-puzzels in het assortiment. Bekijk ze hier.
 • 4/10
  Disney Theatre (1.500 stukjes)

  Perfect voor kleine puzzelaars

  Lees meer
  Of je nou jong of oud bent: puzzelaars die gek zijn op Disney, 'moeten' deze puzzel van King International in huis halen. Hij bestaat uit 1.500 stukjes en vormt als je 'm in elkaar hebt gezet een tekening van een theater in Disneyland waarin talloze figuren uit de vrolijke en kleurrijke Disneywereld hun gezicht laten zien. Denk aan Donald Duck en zijn neefjes, Peter Pan, Aladdin en Winnie de Pooh. De puzzel is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder en is het perfecte cadeau voor beginnende en ervaren puzzelaars.
 • 5/10
  Het Park (500 XL-stukjes)

  Hilarische taferelen in het park

  Lees meer
  We hadden 'm al aangekondigd in de nummer 1 van deze toptien: Het Park van Jan van Haasteren. Dit is een nieuwe en tevens een van de leukste puzzels van het moment. In tegenstelling tot De Winterspelen bestaat deze puzzel uit 500 extra grote stukken, zodat hij wat makkelijker in elkaar is te zetten. En zodra je begint met puzzelen stuit je op het ene na het andere hilarische tafereel in Het Park van Jan van Haasteren.
 • 6/10
  Fleroux Amsterdam (1.000 stukjes)

  Amsterdam in stukjes

  Lees meer
  In het pittoreske decor van de Prinsengracht, hoek Brouwersgracht is een groot feest aan de gang. Alles wat kan varen, drijft er rond en honderden zaakjes worden gedaan op de Vrijmarkt. Een antieke kast blijkt vol muizen te zitten, maar dat geeft niet? Alles is mogelijk in de puzzels van Ravensburger en Frans Le Roux, dus de muizen weten te ontsnappen aan de stadskatten en kiezen voor de vrije vlucht in de lucht! In het publiek zien we Bob en Nancy die een 'Living Statue' van Rembrandt bewonderen. Maar wat gebeurt dáár nu weer mee? Dat ontdek je pas nadat je deze puzzel hebt gemaakt.
 • 7/10
  Chocolate (1.000 stukjes)

  De allerlekkerste puzzel

  Lees meer
  Deze puzzel uit de Jumbo Premium Collection is niet alleen leuk, maar ook heel smaakvol. Je kunt namelijk de chocoladetoetjes die je in elkaar puzzelt, zelf maken aan de hand van de meegeleverde recepten. Lekker hè? Overigens zijn de Jumbo Premium Collection-puzzels van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Elk puzzelstukje heeft een unieke pasvorm en de afwerking is zo egaal, dat je een gepuzzelde puzzel zou kunnen vergelijken met een poster. In de collectie vind je wel 120 verschillende puzzels met uiteenlopende thema’s, zoals Stadsgezichten en Anton Pieck. Daarnaast varieert de moeilijkheidsgraad van 500 tot wel 5.000 puzzelstukjes.
 • 8/10
  Toren van Pisa - Night Edition (216 stukjes)

  Verlichtende puzzel

  Lees meer
  Hoe vaak zie je de Toren van Pisa bij nacht? Nou, als je deze 3D-puzzel van Ravensburger in elkaar hebt gezet, kun je 'm zo vaak zien als je wilt. Deze bijzondere puzzel bestaat uit 216 stukjes en een LED-lampje, zodat je de scheve toren kunt verlichten. Staat het licht aan, dan zie je de Toren van Pisa op zijn mooist en verandert deze puzzel in een romantische highlight. En dat gewoon bij jou thuis.
 • 9/10
  Anton Pieck, De Kruidenier (500 XL-stukjes)

  Terug in de tijd

  Lees meer
  Nog zo'n mooie en leuke puzzel uit de Jumbo Premium Collection is deze met Anton Pieck als thema. Hij bestaat uit 500 XL-stukjes, zodat je deze nostalgische plaat van de kruidenier wat makkelijker in elkaar kunt zetten dan de Premium Collection-puzzels met 1.000 of meer stukjes.
 • 10/10
  Comic World (1.000 stukjes)

  Puzzelen én lachen

  Lees meer
  Last but not least: deze prachtige puzzel van King International, een tekening van onze wereld in comic style. Hij heeft een formaat van circa ca. 68 bij 49 cm en biedt niet alleen een mooie uitdaging voor beginnende en ervaren puzzelaars, maar ook veel puzzelplezier.
Bekijk alle puzzels op bol.com

 


Wat voor puzzels maak jij het liefst?