Naar boven

‘Besmettelijke’ game in een prachtig jasje

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Doe jezelf als gameliefhebber een groot plezier en ‘duik’ in The Last of Us, een game die zich afspeelt in een postapocalyptische wereld waarin het 14-jarige meisje Ellie en oorlogsveteraan Joel samen moeten zien te overleven. Het spel is vanaf morgen verkrijgbaar bij bol.com. Je kunt de game vandaag trouwens al reserveren en/of meedoen aan de winactie aan het einde van dit artikel.

Exclusief voor PS3

Voordat je begint met het lezen van de rest van dit artikel is het handig om te weten dat The Last of Us exclusief verkrijgbaar is voor de Playstation 3. Heb je zo’n gamemachine in huis, dan doe je er goed aan om je door middel van dit artikel verder in het spel te verdiepen. Daarvoor schotelen we je eerst onderstaande trailer voor:

Trailer The Last of Us

Schimmelinfectie

The Last of Us is een zogenaamde action-adventure én een third-person shooter. Gameliefhebbers weten wat we hiermee bedoelen. Zoals eerder gezegd en zoals je hebt kunnen zien, speelt The Last of Us zich af in een postapocalyptische wereld waarin nogal wat mis is. Zo zijn alle steden er verwoest en tot overmaat van ramp heeft een parasitaire schimmel ervoor gezorgd dat miljoenen mensen zijn veranderd in hersenloze mutanten. In deze wereld, waar elke dag een kwestie van overleven is, staan Joel en Ellie centraal. Zij leven in één van de quarantainezones die zuchten onder de last van een militair regime.

Geen gemakkelijke taak

In de game krijgt Joel (je kruipt in zijn huid) de taak om Ellie naar buiten te smokkelen en naar een verzetsgroep te brengen aan de andere kant van de Verenigde Staten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want tussen het tweetal en hun eindbestemming staan niet alleen de mutanten. Er huizen ook overlevenden die het op eigen houtje proberen te redden. Sommigen mensen reiken een helpende hand uit, anderen proberen je te doden voor jouw schoenen. Daarnaast probeert het leger ook met man en macht de twee terug te halen naar de quarantainezone. Kortom, een spannende en soms bloedstollende verhaallijn in een prachtig uitgewerkte horrorwereld, die hopelijk nooit realiteit wordt.

Single- en multiplayer

In The Last of Us bestuurt de speler Joel, terwijl Ellie in handen is van de computer. Het spel bevat zowel schietgevechten als hand-tot-handgevechten, waarbij de speler het moet opnemen tegen de mutanten en de overlevenden, mensen die aan de plaag zijn ontsnapt. Naast de singleplayer ervaring in The Last of Us zit er ook een multiplayer bij. In de multiplayer moet je ook zien te overleven, dit keer met je vrienden in plaats van alleen met Ellie. Ook kun je, net als in de singleplayer, wanneer je het vechten met je vuisten zat bent, je eigen wapens maken en upgraden om je tegenstanders uit te schakelen.

Goede cijfers

Wij vinden The Last of Us echt een topgame, maar wat vinden de experts ervan? Hieronder de beoordelingscijfers van een aantal ‘autoriteiten’ op gamesgebied:

Power Unlimited: 99 punten van de 100
IGN Benelux: cijfer 9,5 uit 10
Inside Gamer: cijfer 9,5 uit 10
Tweakers: cijfer 9,5 uit 10
XGN: cijfer 9,0 uit 10
Gamer.nl: cijfer 9,5 uit 10

Win de Special Edition!

Gamers opgelet! Door mee te doen aan wedstrijd maak je kans op de Special Edition van The Last of Us. Deze bevat natuurlijk de game, maar ook de soundtrack (op de USB-stick in de vorm van het cassettebandje) en speciale Downloadable Content. We verloten twee exemplaren onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Let op: deze actie duurt tot en met 20 juni 2013. De winnaars krijgen na de actie bericht van bol.com.

The Last of Us


Reageer hier en praat mee!