Naar boven

Sporters, maak (opnieuw) kennis met de sportkleding van Odlo

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Als je vaak sport, dan doe je dat ongetwijfeld graag in de fijnste sportkleding. Bij Odlo, de uitvinder van het functionele sportondergoed en het drielagen-principe, ben je daarvoor aan het juiste adres. Tijd dus voor een (hernieuwde) kennismaking met de marktleider op het gebied van slimme en vooral comfortabele sportkleding.

Beter presteren door te combineren

Odlo is een van oorsprong Noors merk dat al ruim 70 jaar sportkleding maakt. Met succes, want heel veel sporters zweren bij Odlo. Het zal je dan ook niet verbazen dat Odlo marktleider is in het segment van sportkleding. Die positie heeft het merk grotendeels te danken aan de uitvinding van het drielagenprincipe: drie kledinglagen die tijdens het sporten zorgen voor optimale vochtafvoer en temperatuurregulatie én je beschermen tegen de weersinvloeden. Kortom, door de kleding van Odlo te combineren, creëer je de perfecte sportoutfit waarin je (nog) beter kunt presteren.

De drie lagen van Odlo

De baselayer
De belangrijkste laag. De baselayer staat rechtstreeks in contact met je huid, zodat het vocht van je huid afgevoerd wordt en jij je, ondanks het zweten, goed voelt tijdens het sporten.

De midlayer
Deze overgangslaag is nodig om je lichaamstemperatuur te reguleren. Dat doet de midlayer door je lijf te isoleren en door het vocht van de baselayer af te voeren naar de outerlayer.

De outerlayer
Beschermt je lichaam tegen de weersomstandigheden. De outerlayer is gemaakt van materialen die waterafstotend en/of winddicht zijn, maar wel kunnen ‘ademen’. Bovendien heeft elke outerlayer ingewerkte ventilatiezones, zodat het vocht kan ontsnappen en de temperatuur van je lijf nog beter gereguleerd kan worden.

Blijf koel dankzij Odlo Ceramicool

Om je een goed idee te geven van de sportkleding van Odlo, richten we onze spotlights op de technologieën die het merk in zijn kleding verwerkt en op een aantal kledinglijnen. Eerst de Ceramicool-technologie: nieuwe technologie die ervoor zorgt dat je ook bij hoge temperaturen – in de zomer dus – topprestaties kunt leveren. Ceramicool is Odlo’s verzamelnaam voor de actieve afkoelende technologie die in de kleding (niet in alle Odlo-sportkleding) verwerkt is. Zo is de sportkleding (of modellen zoals Odlo het noemt) gemaakt van Ceramicool-garen, superlicht materiaal dat speciale vezels bevat die piepkleine luchtkanalen vormen. Hierdoor wordt de afvoer van overtollige lichaamswarmte bevordert. In het garen zijn ook keramiekpartikels verwerkt. Die hebben een bijzonder hoog warmtegeleidend vermogen waardoor de hitte van je lijf beter wordt afgevoerd. De Ceramicool-technologie combineert die drie eigenschappen en zorgt voor een perfecte lichaamstemperatuur, zelfs op de warmste sportdagen.

De Ceramicool-technologie is verkrijgbaar in drie uitvoeringen

Ceramicool Seamless
De Ceramicool Seamless-modellen zijn volledig uit Ceramicool-garen gemaakt en bestaan uit naadloos met elkaar verbonden functionele zones. Ze bieden bovendien een bijzonder hoge UV-bescherming, UPF 30+.

Ceramicool Pro
De Ceramicool Pro-modellen zijn een combinatie van Ceramicool-garen en intelligente mesh-inzetstukken en bieden een UPF van 25+.

Ceramicool Styles
Bij de Ceramicool Styles-modellen wordt de Ceramicool-technologie toegepast voor de gevoelige lichaamsdelen, zoals oksel, hals en rug. Die modellen bieden een UPF van 20+. Alle Styles van de Ceramicool-collectie bieden een hoog draagcomfort dankzij het maximale ademende vermogen en de zachte materialen waarvan ze gemaakt zijn.

De Ceramicool-lijn is speciaal ontworpen voor sporters en is verkrijgbaar als shirt, T-shirt, singlet en als boxer of panty.

Odlo EVOLUTION LIGHT en Blackcomb

Dat Odlo het hele jaar goed voor sporters zorgt, blijkt wel uit de lente- en zomercollectie voor dit jaar. Onderdeel van de collectie is de verbeterde EVOLUTION LIGHT-lijn. De kleding heeft voortaan extra ventilatiezones, waardoor het ademend vermogen met nog eens 20% is toegenomen. Ook fijn: de pasvorm is geoptimaliseerd en de kwaliteit is verbeterd. Bovendien zorgt een grotere halsuitsnijding bij de modellen voor vrouwen voor extra draagcomfort. Eveneens onderdeel van de nieuwe collectie is de EVOLUTION LIGHT Blackcomb-lijn. Deze lijn bestaat uit stijlvolle sportkleding die in de baselayer-categorie valt en zich perfect leent voor de intensieve work-outs die je in de lente en de zomer uitvoert.

Blijven ademen

Last but not least: het BREATHE-ondergoed van Odlo, speciaal ontwikkeld voor wielrenners. Deze lijn bestaat uit kleding met naadloos geïntegreerde mesh-inzetstukken, die zorgen voor optimale ventilatie en garanderen de perfecte temperatuurregeling, en dat onder alle wieleromstandigheden. Voorbeelden? Hebben we. Neem het seamless BREATHE Singlet, een superlicht shirt met een uitstekende luchtdoorlatendheid. Of de BREATHE Panty en de BREATHE Boxer, met ingewerkte vulling zodat het als het ideale ondergoed voor gezellige zondagse fietstochten kan dienen.

Tot zover de – hopelijk aangename – kennismaking met Odlo. Ga naar onze merkpagina voor meer informatie over het merk en een overzicht van alle Odlo-producten die we leveren.

Naar de Odlo merkpagina


Wat zijn jouw ervaringen met de sportkleding van Odlo?