Naar boven

Spelen én nieuwe vaardigheden leren doe je met deze spellen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Spelend leren is niet iets nieuws. Er zijn bekende educatieve spelletjes zoals Tiptoi en Ik Leer, maar ook bij niet educatieve spellen kunnen kinderen nieuwe dingen leren zoals ruimtelijk inzicht, rekenen, problemen oplossen en onthouden. In dit blog vind je leuke, uitdagende spellen voor jong en oud waar ook verschillende vaardigheden worden geoefend. Laat die hersenen maar kraken!

Ruimtelijk inzicht

Het nieuwe puzzelspel Get Packing laat zien dat ruimtelijk inzicht ook op een originele manier getraind kan worden. Voor je reis naar Hawaï of Los Angeles moet je snel jouw koffer inpakken en je spullen passen er maar op één manier in. De speler die het snelst zijn koffer heeft gepakt, is de winnaar. Nmbr9 is een echte hersenkraker. Bouw een toren met de verschillende cijferkaartjes en verhoog je punten naarmate de toren de lucht in gaat. Je krijgt namelijk zoveel punten als de waarde van jouw cijferkaartje keer de verdieping van de toren. Met Squirrels Go Nuts train je niet alleen je ruimtelijk inzicht, maar ook het probleemoplossend vermogen. In het spel help je eekhoorns met nootjes te verstoppen voor hun wintervoorraad. Een spannend spel wat je ook alleen kunt spelen. Squirrels Go Nuts is dan ook genomineerd voor speelgoed van het jaar 2018.

ruimtelijk inzicht
+
+
+
+
+
+
Squirrels Go Nuts (60 opdrachten)
SmartGames
€ 21,67
Nmbr 9 Breinbreker
999 Games
€ 17,99
Get Packing - Puzzelspel
Seriously Fun
€ 19,99

Oefenen met cijfers

Optellen, aftrekken en vermenigvuldigen: rekenen is niet het favoriete vak van ieder kind. Wil je die vaardigheid oefenen, maak het dan leuk voor ze bijvoorbeeld met Regenwormen. Probeer hier zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen door te dobbelen en slim te kiezen. Maar de andere spelers kunnen ook regenwormen van je afpakken. En pas op wanneer je te gulzig wordt, dan kun je al je regenwormen kwijtraken! De speler met de meeste regenwormen op het einde heeft gewonnen. Ik Leer Rekenen helpt kinderen op speelse manier hun weg te vinden met cijfers. Met de speelkaarten en vrolijke figuren wordt rekenen opeens een stuk leuker. Het spel komt in een handige koffer, zodat je Ik Leer Rekenen overal mee naar toe kunt nemen.

rekenen
+
+
+
+
Ik Leer Rekenen
Ik Leer
€ 19,95
Regenwormen - Dobbelspel
999 Games
€ 12,95

Geheugen trainen

Een goed geheugen is je hele leven handig. Daarom is je geheugen trainen op elke leeftijd een goed idee. Dit doe je bijvoorbeeld met het familiespel Memo Dice Dobbelspel. Met de 9 verschillende dobbelstenen dobbel je een afbeelding en daar zet je vervolgens de beker van dezelfde kleur op. Weet jij nog welke afbeeldingen onder de eerste beker zat, als je negen keer hebt gedobbeld? De eerste speler met twintig punten, wint het spel. Ramses is een moderne variant op memory: de rijke maar verstrooide farao Rames II heeft heel veel rijkdommen verstopt in zijn piramides, maar hij weet niet meer wat waar ligt. Vind de schatten door de piramides te verschuiven en win het spel door zoveel mogelijk schatten te vinden. Leo moet naar de kapper is een spannend spel waar spelers moeten samenwerken om te winnen. Je moet proberen Leo binnen vijf dagen naar de kapper te krijgen. Onthoud goed waar de lastige tegels liggen op het pad, want die kosten extra tijd. En als hij niet op tijd is, verliest hij het respect van de andere dieren in de jungle. Lukt het om Leo samen op tijd bij de kapper te krijgen?

slider_image_LEO
Leo moet naar de kapper
slider_image_memodice
Memo dice

Wie is de snelste?

Dobble Kids is een spel dat draait om snelheid en combinaties maken. Elke twee kaarten hebben een dier gemeenschappelijk, de speler die als eerste twee dezelfde dieren vindt, krijgt de eerste kaart. Wie ziet als eerste de twee dolfijnen, hondjes of slangen? Een kaart bevat zes verschillende dieren, waarvan de grootte verschilt per kaart. De speler die op het einde de meeste kaarten heeft wint. Een ander bekend snelheidsmaniak spel is Halli Galli. Als jij vijf dezelfde soorten fruit op tafel ziet liggen, druk dan als de wiedeweerga met je hand op de bel.  Wie dat als eerste doet, krijgt namelijk alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, valt af. Wie is het snelste en blijft als laatste over?

motoriek
+
+
+
+
Halli Galli - Kaartspel
999 Games
€ 14,49
Dobble Kids - Kaartspel
Asmodee
€ 12,49

Kennis vergroten

Kinderen zijn dol op leuke weetjes over dieren en landen, maar ze moeten wel op een leuke manier gepresenteerd worden. Met Tiptoi starterset boek Wereldatlas gaan kinderen op een reis rond de wereld en lukt dit zeker. Ze leren over landen, hoofdsteden, zeeën en continenten. Dit doen ze met de Tiptoi pen, hiermee raken ze de plaatjes in het boek aan en horen daarbij passende geluiden, liedjes of leuke weetjes. Zijn jouw kids klaar met landen en vinden ze biologie en hun eigen lichaam interessant? Tiptoi heeft ook een Mijn lichaam set. Wil je verschillende thema’s oefenen dan is de Electro basisschool groep 3 & 4 een aanrader. Hierbij zijn er kaarten met opdrachten over taal, rekenen, de natuur en Engels. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de electropen. Bij een goed antwoord, hoor je een muziekje en gaat het lampje bovenaan branden.

kennis
+
+
+
+

Wat is het favoriete educatieve spel van jouw kind?