Naar boven

Ouders, opa’s en oma’s: kies het juiste speelgoed met Speelgoed van het Jaar!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Soms staat op een speelgoedartikel het logo ‘Speelgoed van het Jaar’, maar hoe wordt dat precies bepaald? Wij helpen ouders en grootouders graag bij het maken van de juiste keuze als het om speelgoed gaat, hierbij een toelichting én een greep uit de 30 nominaties voor dit jaar!

Genomineerden: wie kiest?

Op 4 november worden de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing voor 2014 bekendgemaakt. Inmiddels zijn alle genomineerden geselecteerd door deskundigen als het om speelgoed gaat: pedagogen, journalisten, spellendeskundigen en speelgoed- verkopers. Zij kijken naar zaken als duurzaamheid, toegankelijkheid, materiaalkeuze, spelregels en educatieve waarde. De genomineerden zijn in 6 (leeftijds)categorieën verdeeld: 0 t/m 3 jaar, 4 & 5 jaar, 6 & 7 jaar, 8 & 9 jaar, 10 & 11 jaar en 12+. Juist door deze specifieke categorieën worden ouders en grootouders geholpen een passende keuze te maken.

Breng je stem uit!

Nadat de genomineerden bekend zijn, begint het stemmen! Bekijk snel alle kansmakers in de Speelgoedwinkel van bol.com. In elke leeftijdscategorie kun je een stem uitbrengen op één van de vijf genomineerde artikelen in die categorie. Het is leuk om samen met je kind te kijken naar hun favoriete speelgoed en een stem uit te brengen; ze kunnen namelijk ook het genomineerde speelgoed winnen! Stemmen kan tot 1 november via de website van Speelgoed van het Jaar, op 4 november worden de winnaars bekendgemaakt op bol.com. Handig, zo vlak voor de Sinterklaas!

Een greep uit de 30 nominaties

We lichten graag een paar nominaties uit de zes categorieën voor je toe! Dit is maar een kleine greep, als je benieuwd bent naar alle 30 genomineerde speelgoedartikelen kijk je snel in de Speelgoedwinkel.

Voor de kleintjes

In de categorie 0 t/m 3 jaar is de superaandoenlijke Sesamstraat Dikke Knuffel Elmo genomineerd. Deze levensgrote Elmo kan echt knuffelen, praten en is volgens het juryrapport leuk voor jongens en meisjes. Ook Nijntje blijft populair, het Nijntje Geluidjes Raden is genomineerd om de leerzaamheid en interactiviteit van het spel!

Afb-1

Al heel oud en wijs

In de categorieën 4 & 5 jaar vinden we  onder andere voor meisjes de ultieme pop, de Little Love Praat met mij Baby. Met deze pop kun je leren en knuffelen tegelijk; volgens het juryrapport stimuleert de pop het voorlezen van verhaaltjes en het verzinnen van eigen verhaaltjes.

Afb-3

Voor 6 & 7 jarigen is onder andere het Playmobil Kermis Groot draairad genomineerd: een ronddraaiend rad met echte kermislichtjes! Uren speelplezier volgens het juryrapport. Meiden van die leeftijd gaan shoppen in het Lego Friends Heartlake winkelcentrum, waar ze kunnen ontspannen in de schoonheidssalon, pizza eten en pasfoto’s maken in de fotocabine. Kinderen kunnen zich inbeelden dat ze een winkeljuffrouw of pizza verkoper zijn en dat stimuleert volgens de jury het inlevingsvermogen!

Afb-2

Stoere jongens en meiden

Wie durft kan in de categorie 8 & 9 jaar kiezen uit de K’nex Star Shooter Achtbaan, een duizelingwekkende achtbaan van wel één meter hoog! Het opbouwen van deze achtbaan helpt kinderen met hun motorische vaardigheden. In de categorie 10 & 11 jaar vinden we de super populaire Rainbow Loom® Starter Kit waar kinderen al hun creativiteit in kwijt kunnen. Het brengt, aldus de pedagoog in het juryrapport, kinderen op een goede manier tot rust na een drukke schooldag.

Afb-4

Nu worden ze echt groot…

In de categorie 12-plus vinden we een paar coole bordspellen zoals het strategische Batavia. Leer hoe je een slimme zet doet en leer tegelijkertijd over de geschiedenis van de Gouden Eeuw! Minder serieus maar minstens even leuk in dezelfde categorie is het KakelSpektakel spel, het gebarenspel met een rubberen kip. Slappe lach verzekerd! Door het werken in teams wordt samenwerken gestimuleerd. En het uitbeelden van iets vraagt tegelijkertijd om een rijke fantasie!

Afb-5

Waarmee spelen jouw kinderen het allerleukst? Of wat was je eigen favoriete speelgoed vroeger? Wij vinden het leuk om van je te horen! Laat een berichtje achter hieronder of op onze Facebook-pagina.

Alle genomineerde artikelen zijn te koop in de Speelgoedwinkel van bol.com, en vergeet niet je stem uit te brengen! Op 5 november worden de winnaars bekendgemaakt en zijn de artikelen meteen beschikbaar op bol.com.


Reageer hier en praat mee!