Naar boven

Galaxy S4 maakt verwachtingen waar

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Zoals beloofd op Facebook geven we hier, nadat je het onderstaande artikel hebt gelezen, een aantal exemplaren weg van de gloednieuwe Samsung Galaxy S4. Dit kersverse topmodel is de langverwachte opvolger van de Galaxy SIII en beschikt over veel nieuwe features. We zijn zo vrij geweest om het toestel alvast voor je te testen; onze ervaringen lees je hier.

Update

De winnaars van de Samsung Galaxy S4 hebben inmiddels een bericht gekregen via de e-mail. Heb jij gewonnen? Gefeliciteerd en heel veel plezier met je nieuwe smartphone!

Veel nieuwe eigenschappen

De Galaxy S4 zit zo boordevol bijzondere features, dat we ervoor gekozen hebben om in dit artikel een aantal van de belangrijkste nieuwe eigenschappen van de smartphone te behandelen. En dat zijn er ook aardig wat, zoals onder meer het nieuwe beeldscherm, de verbeterde camera en functies als WatchON (het bedienen van je televisie door middel van infrarood) en Smart Screen dat de mogelijkheid biedt om de telefoon te besturen met je pols. Overigens is de Galaxy S4 ‘4G ready’ en dat betekent dat je hem kunt gebruiken in een 4G-netwerk.

Boven verwachting

Het eerste dat ons in positieve zin opviel na het aanzetten van de telefoon is het beeldscherm: dat is werkelijk haarscherp en geeft alle kleuren op een rijke en warme manier weer zonder het te ‘overdrijven’. Alles ziet er realistisch uit en het beeld ligt prettig op het netvlies, of je nou filmpjes afspeelt, surft op internet, teksten leest of foto’s bekijkt. Het beeldscherm, een 5-inch Full HD Super AMOLED-scherm, is een van de nieuwe features ten opzichte van de Galaxy SIII en de kwaliteit ervan is zo goed dat we hier durven stellen dat Samsung de lat nog hoger heeft gelegd op beeldschermgebied.

Samsung Galaxy S4

Polsbewegingen

Eén van de meest opvallende functies van de Galaxy S4 is het zogeheten Smart Screen. Een soortgelijke feature was al te vinden in de Galaxy SIII en hier bleef het scherm aan zolang je er naar keek. Ook deze functie is weer terug te vinden in de Galaxy S4, maar hij is wel uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld Smart Scroll; hiermee is het mogelijk om in de browser en in e-mails te scrollen door middel van polsbewegingen. Dat klinkt wellicht wat gek in de oren, maar in de praktijk werkt het prima. Stel je bent een artikel aan het lezen op dit weblog en je komt bij de onderkant van de tekst, bij de rand van het scherm. Normaal gebruik je dan je vinger om verder naar beneden te scrollen, maar bij de Galaxy S4 volstaat een korte polsbeweging om hetzelfde doel te bereiken. Ondertussen houdt de camera aan de voorzijde je gezicht in de gaten om de tekst zo te positioneren dat je die zo goed mogelijk kunt lezen. Kortom, een slimme feature die het leven van een smartphonegebruiker nog wat gemakkelijker maakt.

Twee camera’s

In dezelfde categorie valt de camera (capaciteit: 13 megapixels), daar kun je op gemakkelijke wijze bizar scherpe foto’s mee maken. De Galaxy S4 biedt zelfs de mogelijkheid om de camera aan de voorzijde en aan de achterzijde gelijktijdig te gebruiken. Hiermee kun je dan moeiteloos al je dierbaren op de foto zetten. Je creativiteit wordt overigens niet beperkt door het beeld, met de Galaxy S4 heb je namelijk ook de mogelijkheid om geluid onder je favoriete beeldfragmenten te plaatsen.

Samsung Galaxy S4

‘Drama shots’

Een andere nieuwe feature is het maken van zogenaamde ‘drama shots’; het toestel maakt dan ruim 100 foto’s in 4 seconden waarvan vervolgens een aantal beelden worden getoond. Zo leg je een actie vast in 1 foto. De vraag is of je deze mogelijkheid uiteindelijk veel zult gaan gebruiken, maar het geeft je in ieder geval de ruimte om onderscheidende foto’s te maken van bijzondere (sport)momenten en deze direct te delen met je vrienden.

Samsung Galaxy S4

Meer Samsung

Liefhebber van de producten van Samsung? Bekijk dan hier alle gerelateerde producten. Wie geïnteresseerd is in de Samsung Galaxy S4 bestelt hem direct bij bol.com.

Tv-commercial Samsung Galaxy S4

 


Reageer hier en praat mee!