Naar boven

Rookvrij barbecuen

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Rookvrij barbecuen? Wij wisten niet dat dat kon. Meestal ruiken na een avondje grillen naar een padvinder die een hele nacht naast een kampvuur heeft gezeten. Maar de Lotus Grill biedt de oplossing. Met een speciale techniek komt er geen rook vrij. Dat lijkt ons ideaal.

LotusGrill


Barbecuen op een balkon is niet zo heel relaxed. Je maakt je altijd zorgen of je de bovenburen niet verstikt met je rookproductie. Of barbecuen in het park. Met een beetje verkeerde zijwind hebben je buren een ‘gerookte’ picknick. Een rookvrije barbecue is voor dit soort situaties natuurlijk een uitkomst. De LotusGrill maakt gebruik van een speciale techniek waarmee rookontwikkeling tot een minimum beperkt blijft.

Naast rookvrij heeft de LotusGrill meer voordelen. Zo kun je de diverse onderdelen, zoals de grill en de schaal waarin het overtollige vet wordt opgevangen, in de vaatwasser reinigen. Niet meer dat eeuwige boenen om aangekoekte vleesresten te verwijderen. De LotusGrill gebruikt een handvol kolen, dat genoeg is voor een hele avond barbecuen. Door deze beperkte hoeveelheid heb je de barbecue ook binnen mum van tijd opgestart. In 4 minuten ben je klaar om je kookkunsten te vertonen. Wil je even een pauze nemen tijdens het grillen? Dan is dat mogelijk. Via een knop die de luchttoevoer naar de kolen verzorgt, bepaal je de hitte die van de kolen afkomt. Zo reguleer je ook makkelijk de temperatuur waarop je grilt.

Hoe werkt het?

De LotusGrill beschikt over een speciaal luchtcirculatiesysteem. De ventilator wordt door een geïntegreerde batterij aangedreven waardoor het hetzelfde effect ontstaat als een blaasbalg. De houtskool wordt door middel van brandpasta aangestoken en hierdoor is de barbecue snel gebruiksklaar. De aan/uit-knop fungeert tevens als een variabele temperatuurregelaar. Hoe meer lucht aan de houtskool wordt toegevoerd, hoe beter deze zal branden. De koude lucht wordt door de onderste sleuven aangezogen en door de luchtpijp naar het houtskoolreservoir geleid. De lange sleuven van de buitenste schaal zorgen ervoor dat de ruimte tussen de binnenste en buitenste schaal met koude lucht wordt geventileerd en dat de hete lucht door de sleuven van de binnenste schaal kan ontsnappen. De buitenste schaal wordt dus nooit heet. Doordat druipvet niet op het houtskool terecht komt, ontstaat er nauwelijks rook.


 

De LotusGrill is verkrijgbaar in 6 kleuren en is makkelijk mee te nemen.


Reageer hier en praat mee!