Naar boven

Robots at work

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Stofzuigen. Zo’n log apparaat achter je aan door de kamer slepen op zoek naar verzameld vuil. Het is onze hobby niet. Gelukkig zijn er meer mensen die deze huishoudelijke activiteit het liefst overslaan en een oplossing bedenken: de robotstofzuiger. Deze zijn niet nieuw, maar er verschijnen er steeds meer op de markt.

Robotstofzuiger


De eerste robotstofzuiger verscheen zo’n 10 jaar geleden op de markt. Het leek een geschenk uit de hemel. Een robot die de vervelende taak van stofzuigen bij je weghaalt. Toch komen we nog weinig huishoudens tegen waar zo’n voetzoeker zich geruisloos door de kamer beweegt. En dat terwijl de goedkoopste robot al voor onder de 200 euro in huis te halen is. We hebben er 3 voor je op een rijtje gezet.


 • 3/3
  Lees meer
  Zoals gezegd, er is een robotstofzuiger verkrijgbaar onder de 200 euro. Dat is deze Philips EasyStar FC8800/01. Deze stofzuiger beweegt zich via infraroodsensoren door het huis en reinigt je hele vloer. Met zijn hoogte van 50mm zuigt hij ook onder je meubels. Aanzetten en wachten totdat de vloer weer stofvrij is. Oh ja, het is ook handig om te weten is dat de EasyStar weet waar bijvoorbeeld de trap is. Anders heb je niet lang profijt van je speeltje.
 • 2/3
  Lees meer
  De Samsung Navibot VCR8855L3B is iets duurder (€ 448,-), maar ook iets intelligenter. Hij onthoudt namelijk waar hij is geweest en verplaatst zich dus niet als een kip zonder kop door je huis. Daarnaast gaat deze robot voorzichtig te werk. Hij zal niet tegen je dure antieke kast aanrijden en schade vooroorzaken. Obstakels omzeilt hij met precisie. Ook handig: je kan de Navibot zo programmeren dat hij zijn werk doet als je niet thuis bent. Zit je ‘s avonds niet in de herrie als je lekker tv aan het kijken bent.

  • 1/0
   Lees meer
   Nog geavanceerder is de Samsung Navibot VCR8950L3B/XEF. Niet alleen zuigt hij iets beter dan zijn kleinere broertje (in de turbo modus), maar is ook nog wat stiller. Hij produceert 60 decibel. Dat staat ongeveer gelijk aan het geluidsniveau van een normale conversatie tussen 2 mensen. Over de stofzuiger heen schreeuwen is er dus niet bij. Ook fijn van deze robot: hij is zo’n 40% sneller dan de andere Navibot stofzuigers. Voor een groot huis misschien handig.


  Reageer hier en praat mee!