Naar boven

Robert Vuijsje over Beste Vriend

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Met Alleen maar nette mensen zette Robert Vuijsje zichzelf met één klap op de kaart als schrijver. Niet alleen omdat het boek veel stof deed opwaaien, maar vanwege zijn schrijfstijl. Zijn nieuwe boek Beste Vriend gaat over roem. Uitgelicht! sprak met de ex-journalist over onze keuze voor Boek van de maand in maart.


 

Wat onze reviewers vonden

BeReader: “Dit is een boek dat aanvankelijk heel grappig is, vanwege de onzinnige gesprekken en hilarische beschrijvingen. Maar langzaam ga je voelen dat het allemaal tamelijk pijnlijk is, zeker daar waar het zijn zoontje betreft. Goed gedaan.”

Drijntje: “Van Bol mocht ik het volgende boek van Vuijsje recenseren; ‘Beste vriend’. Een uitdaging, zeker omdat ik van tevoren al van mening was dat dit waarschijnlijk ook een stom boek zou zijn. Hoe verrassend dat ik na de eerste twee hoofdstukken eigenlijk al had vastgesteld dat de hoofdpersoon weliswaar opnieuw een zelfingenomen, egocentrische zak is, maar dat ik ook medelijden voor hem voelde. De oppervlakkigheid spat ervan af, maar Vuijsje weet ook de pijn achter de persoon door te laten schemeren. Niet veel, maar genoeg om geboeid te raken.”

Elsa van der Meer: “Genoten van Beste vriend, al had ik niets anders verwacht na Alleen maar nette mensen! Beste vriend is goed en grappig, maar is ook een verdrietig verhaal.”

Wil je het volgende Boek van de Maand reviewen? Wordt dan fan van bol.com op Facebook. Maandelijks wordt daar een nieuwe oproep geplaatst.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!