Naar boven

Samsung UHD tv’s: zeker het overstappen waard

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Dit is het jaar 2K17, maar als het aan Samsung ligt wordt 2017 het jaar 4K. Ofwel, het jaar waarin we onze Full HD tv vervangen door een Ultra-HD (UHD) televisie. Niks moet, maar het is wel een goed idee. Onder meer omdat je niet per se een grote huiskamer hoeft te hebben om te kunnen profiteren van het haarscherpe beeld dat een 4K tv levert. Lees verder en ontdek alle voordelen.

Samsung UHD tv’s: de voordelen

Je oude, vertrouwde televisie op Marktplaats zetten en vervangen door een nieuwe tv doe je natuurlijk niet zomaar, omdat wij het zeggen. Nee, eerst is het goed om te weten wat de voordelen van die Samsung’s UHD tv’s zijn. Dus ga er even voor zitten en kijk mee.

Samsung UHD tv's

Groter is nog altijd beter
Vroeger moest je een grote huiskamer hebben voor een grote televisie, zodat je ver weg kon zitten om het beeld scherp te zien. Anno 2017 is dat dankzij UHD (ook wel 4K genoemd) niet meer nodig, dus kun je een grote tv ophangen in een kleine huiskamer. Al moet het natuurlijk wel mooi in verhouding blijven. Maar feit is: een UHD televisie levert haarscherp beeld, zelfs als je dichtbij zit. Let bij het uitzoeken van een UHD tv op het volgende:

  • Zit je op een afstand van 2 meter van je televisie, dan volstaat een UHD tv met een diameter van 40 tot 43 inch;
  • Zit je op een afstand van 2,5 meter van je televisie, dan volstaat een UHD tv met een diameter van 46 tot 50 inch;
  • Zit je op een afstand van 3 meter van je televisie, dan volstaat een UHD tv met een diameter van 51 tot 55 inch;
  • Zit je op een afstand van meer dan 3 meter van je televisie, dan volstaat een UHD tv met een diameter van 60 tot 80 inch;

Kan je niet wachten om er eentje uit te zoeken? Klik dan op onderstaande button om alle Samsung UHD tv’s te bekijken.

Bekijk alle Samsung UHD tv's

Samsung UHD tv's

Vier keer scherper
Steeds meer tv-programma’s worden uitgezonden in Ultra HD of UHD (een andere term voor 4K). Neem bijvoorbeeld de natuurfilms van de BBC. Alleen met een UHD tv kun je daar helemaal in opgaan, want de resolutie van een dergelijke televisie is maar liefst vier keer scherper dan dat van een Full HD tv. Hierdoor zie je zelfs de kleinste details op het beeldscherm. En geloof ons: als je het zelf ervaart, dan valt je mond er vanzelf van open. Netflix je graag of speel je de nieuwste games, ook dan is een UHD tv aan te raden. Een UHD tv is niet alleen vier keer scherper dan Full HD, ook de beeldcontrasten zijn veel intenser. Dat komt door de slimme techniek genaamd Micro Dimming Pro. Dat zorgt ervoor dat de beelden die binnenkomen, worden opgesplitst en apart bewerkt. Hier merk je niks van, maar je ziet zeker wel het resultaat: beeld dat nog voller en nog realistischer is dan je gewend bent.

Samsung heeft een groot aantal UHD tv’s in verschillende prijsklassen, zoals de KU6000, KU6400 en KU6500. Klik hier om te ontdekken voor welk bedrag je al een UHD tv in huis kunt halen.

Vol nieuwe technologieën

Zo’n UHD televisie van Samsung levert dus een compleet andere, verbluffende kijkervaring, zelfs als je dichtbij zit. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er UHD tv’s in verschillende prijsklassen. Dat komt door de nieuwe technieken waarmee ze wel of niet zijn uitgerust. Zo zijn een aantal Samsung UHD tv’s uitgerust met Active Crystal Color (ACC) en/of HDR. ACC geneert wit licht door middel van een blauwe LED met een laagje rode en groene fosfor, terwijl een traditionele LED tv dat doet met een blauwe LED met een laagje gele fosfor. Zodoende, dankzij Active Crystal Color, leveren de UHD tv’s met deze techniek aan boord, wit licht dat vele malen zuiverder is én wordt de kleurweergave met tot wel 20% vergroot.

Meer helderheid
HDR staat voor High Dynamic Range en dat is een nieuwe technologie die het beeld meer helderheid en contrast geeft. Het hogere contrast en de betere zwartweergave (belangrijk bij een televisie) maken veel meer details zichtbaar in de donkere scènes van bijvoorbeeld een film, zelfs als je in een goed verlichtte kamer zit. Helder toch?

Bekijk alle Samsung UHD tv's met ACCBekijk alle Samsung UHD tv's met HDR

Ontdek dé tv’s van 2017

Nu we het toch over de tv’s van Samsung hebben: de nieuwe line-up voor 2017 is uit! En ook deze serie bestaat enkel uit pareltjes. De modellen beschikken ieder over hun eigen topspecificaties. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Full HD, Ultra HD en Premium UHD? En kies je voor een gebogen (curved) of een plat scherm? Lees dit blog om achter de verschillen te komen en om te ontdekken welk type televisie het beste bij jouw wensen past.

De Samsung Premium UHD lijn
Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor een Premium UHD tv. Deze Samsung televisies hebben een fraai design, maar daar blijft het niet bij. Naast de verbluffende kwaliteit van UltraHD, beschikken deze tv’s over HDR1000. Dat houdt in dat ze een helderheid van 1000 nits behalen, zodat zowel de donkere als de lichte delen haarfijn worden weergeven. Ook bevat de Samsung Premium UHD lijn Dynamic Crystal Color, waardoor 1 miljard kleuren op levendige wijze je beeld vullen. Meer weten?

Meer informatie
slider2_samsung_4k_tv's
Vier keer scherper beeld dan Full HD
slider_samsung_4k_tv's
20% grotere kleurweergave dankzij Active Crystal Color
slider3_samsung_4k_tv's
HDR zorgt voor meer helderheid en contrast

Lang (kijk)plezier

Het mag duidelijk zijn: de Samsung UHD tv’s zijn het summum op televisie-gebied. De beeldkwaliteit van een UHD televisie is subliem, waardoor je tv-ervaring compleet verandert, of je nu een hagelnieuwe game speelt, een spannende film kijkt of meeleeft met een leguaan in een natuurdocumentaire. Okay, een UHD tv kost niet niks, maar je krijgt wel waar voor je geld. De kwaliteit van de Samsung televisies is hoog, waardoor je er heel veel jaren (kijk)plezier van kunt hebben, ook als 2K17 allang voorbij is. Kijken dus – naar een Samsung UHD tv.


Ga jij dit jaar de overstap naar UHD maken?