Naar boven

Review: Philips Fidelio L1 hoofdtelefoon

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Philips lijkt de strijd aan te willen gaan met de extreem populaire Dr Dre-hoofdtelefoons van Monster. In dezelfde prijsklasse komt Philips met de Fidelio L1. Uitgelicht! kreeg een testexemplaar en was onder de indruk van de prestaties.

Design

Wat meteen opvalt aan de Philips Fidelio L1 is de manier waarop het verpakt is. Klinkt niet belangrijk, maar zet wel de toon voor de rest. Philips heeft de Fidelio L1 specifiek ontworpen voor gebruik met Apple-producten (de nieuwere generaties iPod Touch, Classic, Nano en Shuffle, de iPhone 3GS en 4 en de iPad en iPad 2) en dat zie je al terug in de verpakking. Die is des Apples. Een stevige doos waarin alles perfect verpakt is.

De hoofdtelefoon zelf straalt ook kwaliteit uit. Niks plastic, maar aluminium en zacht leer. De halfopen oorschelpen passen perfect om je oren en de hoofdband rust zacht op je kruin. Het draagcomfort is zeker een pluspunt van de Fidelio L1. Aluminium en leer klinkt zwaar, maar hij is nauwelijks zwaarder dan kunststofmodellen. De kabels op de draaipunten zijn zichtbaar en niet verwerkt in het geheel zoals bij veel andere hoofdtelefoons. Daardoor kunnen deze kwetsbare kabels vrij bewegen en zullen ze minder vatbaar zijn voor slijtage. Philips heeft alle kabels ook nog een mantel gegeven. Dat zal ook de levensduur vergroten.

Een klein minpuntje van de Fidelio L1 is de kleurkeuze. Hij is slechts verkrijgbaar in zwart. Voor gebruik met de zwarte Apple-producten niet zo’n probleem. Bij een zwarte iPhone 3GS of 4 is het de perfecte match. Bij de witte modellen van Apple had een witte Fidelio L1 niet misstaan.

Geluid

Voor de prijs van de Fidelio L1 krijg je ook wat terug. De geluidsweergave is verbluffend. Zowel in de hoge, midden en lage tonen blinkt hij uit. Waar andere merken nog weleens focussen op bijvoorbeeld een diepe basweergave heeft de Fidelio L1 een goed evenwicht gevonden. Wij hebben ‘m getest op een iPhone 4, een MacBook en onze hifi-set. Vooral op de iPhone zijn de prestaties fantastisch. Het geluid is intens, zeker op een hoog volume niveau. Philips komt haar belofte na en heeft de Fidelio L1 perfect afgestemd voor gebruik met de mobiele producten van Apple.

€ 50 retour

Met een prijs van € 279,- valt de Philips Fidelio L1 in het hogere prijssegment. Maar met de prestaties die hij levert en de kwaliteit van het materiaal is het voor een echte muziekliefhebber én bezitter van een iPod, iPad of iPhone een keuze om te overwegen. Philips heeft misschien niet zo’n grote naam op het gebied van hoofdtelefoons, maar deze kan zeker de concurrentie aan met gerenommeerde audiomerken. Als extra voordeel geeft Philips nu € 50,- retour als je de Fidelio L1 voor 17 juni 2012 koopt. Een voordeel dat je eigenlijk nauwelijks kan laten liggen.

[review rating=”9″ summary=”Goed”][reviewitem]Geluidskwaliteit en bereik van hoge en lage tonen is erg goed, mooi design, kwaliteit materiaal.[/reviewitem] [reviewitem]Stevige prijs maar wel in verhouding, alleen in zwart verkrijgbaar.[/reviewitem][/review]


Reageer hier en praat mee!