Naar boven

Review: Creative bluetooth-speakers D80, D100 en D200

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Creative was zo vriendelijk om ons te laten kennismaken met hun nieuwe lijn Bluetooth-speakers en stuurde de D80, D100 en de D200 naar ons op. Benieuwd als we zijn naar nieuwe gadgets probeerden we de speakers meteen uit. Want voor de vakantie komt dat vast van pas.

Design


Bij het uitpakken van de 3 modellen valt meteen op dat ze allemaal handzaam genoeg zijn om mee op pad te nemen. De D80 is de kleinste, maar opvallend genoeg niet de lichtste. Dat is de D100. Naast dat dit model het lichtste is, werkt het ook als enige op batterijen. Voor mobiel gebruik eigenlijk onmisbaar, dus die feature hadden we graag ook op de D80 en D200 willen zien. Zeker op de D80. Met een prijs van rond de 30 euro is dit bij uitstek een apparaat om mee op pad te nemen. Dat doe je toch minder snel als je 75 euro hebt uitgegeven voor de D200.

De D80 en de D100 zijn in 4 verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, blauw, roze en groen. Wel zo leuk in je interieur. De D200 is er jammer genoeg alleen in zwart. Deze had er in wit ook fraai uitgezien.

Prestaties

We hebben de speakers getest met een iPhone en een iPad. In eerste instantie hadden we wat moeite om connectie te maken via bluetooth, maar dat lag meer aan ons dan aan de speakers. Even de bluetooth-button op de speaker een paar seconden ingedrukt houden, totdat het lampje knippert en de speaker verschijnt in je overzicht op je telefoon of iPad. Daarna is het een kwestie van muziek afspelen. Zowel via iTunes als Spotify werkt het prima. Met 3 aangesloten speakers switch je bovendien makkelijk van speaker.

Omdat de regen met bakken uit de hemel komt, durfden we het niet aan om naar buiten te gaan om uit te testen tot hoever je bereik is. Waterdicht zijn de speakers niet. Volgens Creative kun je tot 10 meter afstand muziek streamen. Hier op kantoor halen we een maximale afstand van 8 meter en geen vuiltje aan de lucht. Geen ruis of storing. Gewoon helder geluid. Aan apparaten zonder bluetooth heeft Creative ook gedacht. Naast dat alle speakers een aux-uitgang hebben, zijn er voor een computer zonder bluetooth of een ipod speciale zenders verkrijgbaar. Deze moet je wel los kopen, maar daarmee realiseer je wel die draadloze connectie.

Verwacht geen hifi-kwaliteit van deze speakers, maar voor op kantoor, in het park of om mee te nemen op vakantie goed genoeg. De D200 heeft duidelijk het beste geluid en daarom is het ook de duurste van het stel. Het is aangenaam dat speakers lekker geluid hebben, maar grote pluspunt van deze speakers is natuurlijk het draadloze en de vriendelijke prijs.


Reageer hier en praat mee!