Naar boven

Nikko drones: ook kinderen en tieners kunnen nu droneracen!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Kinderen en tieners kunnen nu droneracen met twee nieuwe ready-to-fly drones van Nikko. Ze zijn makkelijk te besturen en robuust gebouwd. En dus ideaal voor deze razendpopulaire sport. De Air Elite 115 Race Set is een supersimpel te bedienen instapmodel voor kinderen vanaf 8 jaar. De Race Vision 220 FPV Pro (14+) is een snelle en geavanceerdere drone met first person view en foto- en filmmogelijkheden. Vlieg 'ns vlug!

Toppiloot in een mum!

Nikko, het bekende merk voor radiografisch bestuurbare voertuigen, heeft twee vliegklare racedrones gelanceerd. Met de Air Elite 115 Race Set en Race Vision 220 FPV Pro veranderen je kinderen in no-time van een groentje in een toppiloot! Nikko heeft hiervoor samengewerkt met de droneracecompetitie DRL (The Drone Racing League). Maar… de drones zijn niet alleen geschikt om mee te racen! Zelfs als je kinderen nog wat stuntelen, kunnen ze al stunten als een ware stuntpiloot. Met één druk op de knop kunnen ze namelijk 16 verschillende stunts uitvoeren. Denk aan flips, rollen en spins. Spectacul-air!

slider_Nikko
Voor de jongere piloten in de dop is de Nikko Air Elite 115 de drone waar ze het meeste plezier aan beleven
slider2_Nikko
Met de Nikko Race Vision 220 kan je kind droneracen als door de ogen van een piloot

Nikko Air Elite 115 Race Set: minimale inspanning, ultieme fun

De Nikko Air Elite 115 is een wat simpeler dronemodel. Dat geldt voor zowel de prijs, bediening, vliegsnelheid (maximaal 30 km/u) en functionaliteiten. De besturing heeft je kind zo in de vingers, helemaal als je de drone op de beginnersstand zet. En dankzij auto-fly start en landt ‘ie bijvoorbeeld gemakkelijk. Toch een keer een wat hardere landing? Geen nood! De Air Elite 115 is robuust ontworpen en heeft een beschermingsring rond de rotoren. Dus: ook top voor de jongere piloten in de dop! Overigens komt de Race Set met modulaire onderdelen om zelf je raceparcours te maken.

Nikko Race Vision 220 FPV Pro: racen door de ogen van een piloot

De Nikko Race Vision 220 FPV Pro is, je raadt het al, iets meer next level. Zo kan ‘ie met maximaal 40 km/u bijvoorbeeld wat harder dan de Air Elite 115. Bijzonder is vooral first person view. Oftewel: je kind (14+) kan ermee racen als door de ogen van een piloot. Of we ze zien vliegen, vraag je je af? Welnee! Het werkt als volgt. De drone is uitgerust met een camera met groothoeklens van 130 graden. Deze beelden worden doorgestuurd naar de bril met display via een professionele 5.8GHz-verbinding. Dit betekent dat er geen beeldvertraging optreedt; in tegenstelling tot vele andere racedrones die last hebben van beeldvertraging omdat ze via wifi beeldoverdracht regelen. Door gebruik te maken van de bril lijkt het alsof je in de cockpit zit. Dankzij de meegeleverde SD-kaart kun je ook foto’s en video’s maken tijdens het vliegen. Supergaaf toch?

Hoogvliegers

Met de Nikko Race Vision 220 FPV Pro tilt je kind ook het racen naar een hoger plan. Omdat er vier videokanalen zijn, kan je zoon of dochter tegen drie andere vrienden racen. De drone kan in een viertal kleuren worden verlicht. Ieder kanaal is gekoppeld aan een andere kleur, zodat de spelers elkaar gemakkelijk herkennen tijdens het racen. De Air Elite 115 Race Set kan dit niet, maar bij het racen heeft ‘ie dan weer als voordeel dat er modulaire componenten worden meegeleverd om een eigen circuit mee te bouwen!

Nikko

Vlieguren maken: oefening baart kunst

Alle begin is moeilijk! Maar met de DRL Race Simulator kan jouw kind vliegenuren maken zonder gestuntel in de buitenlucht. Jouw kind kan met de Nikko controller op de computer een racecursus volgen, of racen tegen vrienden. De Simulator is gratis te downloaden en bevat verschillende virtuele racecircuits. Droneracen jouw kinderen hiermee, dan vliegt de tijd om!


Van welke Nikko-drone is jouw kind helemaal in de wolken?