Naar boven

Spannende spellen, perfect voor Halloween

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 6 minuten

Halloween komt eraan en dat is een mooie gelegenheid om spannende spellen uit te lichten. We hebben er negen voor je geselecteerd, van echte horrorspellen tot spannende spellen met een mysterieus tintje. Je kunt ze voor, tijdens en na Halloween spelen. Mooier nog: het zijn coöperatieve spellen waarbij je samen het gezamenlijke doel probeert te behalen. Jullie eerste doel? Deze toplijst - mét winactie - van onder tot boven onderzoeken.

 • 1/9
  Los samen het mysterie op

  Mysterium

  Lees meer
  Mysterium is een spannend bordspel dat zich afspeelt in een oud en mysterieus landhuis waarin een geest rondspookt. Eén speler kruipt in de huid van de geest, die pas kan rusten als het mysterie rond zijn/haar dood is opgelost. Daarvoor kruipen de andere spelers in de huid van een helderziende. Zij zijn uitgenodigd door de eigenaar van het landgoed om het mysterie op te lossen. De geest probeert te communiceren door visioenen te sturen naar de helderzienden, die de gebeurtenissen van de fatale avond proberen te reconstrueren. Samenwerking en verstandig 'gokwerk' zijn nodig om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.
 • 2/9
  Overleef de winter - én de zombies

  Dead of Winter

  Lees meer
  Als er een spel éxtra goed bij Halloween past, dan is het Dead of Winter wel. In dit spel ben je een van de overlevenden van een zombie-apocalyps en probeer je in teamverband het gezamenlijke doel (bijvoorbeeld: maak zoveel mogelijk zombies af) te behalen. Samenwerken is dus belangrijk, maar je hebt ook een persoonlijk doel dat je niet uit het oog verliezen. Zo kan het zijn dat je in Dead of Winter de opdracht krijgt om het team waarin je zit te saboteren. Het is dan aan de rest van het team om de verrader te ontmaskeren. Pas wel op voor de zombies, want die komen steeds dichterbij...
 • 3/9
  Strijd tegen de Ancient Ones

  Eldritch Horror

  Lees meer
  Eldritch Horror is een coöperatief bordspel. Het spel speelt zich af in de fictieve wereld van H.P. Lovecraft, een beroemde Amerikaanse schrijver die leefde aan het begin van de 20e eeuw. Doel van het spel is samen de wereld beschermen tegen de Ancient Ones, mythische wezens die niets anders willen dan de wereld vernietigen. Om dit kwaad te bestrijden, reizen jij en je teamleden af naar vreemde werelden om obscure mysteries op te lossen, terwijl jullie bedreigd worden door verschrikkelijke monsters. In deze strijd zal je lichaam het zwaar krijgen en kun je er geestelijk aan onderdoor gaan, maar jullie zijn 's werelds enige hoop...
 • 4/9
  Betreed het bezeten landhuis

  Mansions of Madness (2de editie)

  Lees meer
  Mansions of Madness is een volledig coöperatief bordspel en speelt zich af in de wereld van Eldritch Horror (nummer 3 in deze lijst) en Elder Sign (nummer 6). In deze tweede editie van het spel probeer je samen mysteries op te lossen en speel je met een app die je kunt downloaden voor iOS en Android. Hiermee kun je stap voor stap de diverse scenario's doorlopen, terwijl de app ook de achtergrondgeluiden en muziek verzorgt - waardoor het spel extra spannend is. Haal dit spel in huis, download de app en ga op onderzoek uit in het door monsters, demonen en duistere magie geteisterde landhuis. Wees niet bang, want je hebt er niets te verliezen, behalve je geestelijke gezondheid...
 • Arkham Horror - The Card Game is een coöperatief spel in de horrorwereld van H.P. Lovecraft en een combinatie van een kaart- en rollenspel. Terwijl de Ancient Ones toegang zoeken tot onze wereld, werken één of twee spelers (in de rol van onderzoeker) aan de ontrafeling van mysteries en samenzweringen. De beslissingen die je maakt, bepalen het verloop van het spel en brengen je verder in het mysterie. Arkham Horror - The Card Game daagt je uit om je persoonlijke demonen te overwinnen, waarbij de grens tussen een kaartspel en een rollenspel vervaagt. Bijzonder aan dit spel is dat je het ook solo kunt spelen.
 • 6/9
  Pas op voor de Ancient Ones!

  Elder Sign

  Lees meer
  Elder Sign is een snel, coöperatief dobbelspel met bovennatuurlijke intriges. Spelers nemen de rol aan van onderzoekers en 'strijden' tegen de klok om de terugkeer van de Ancient One af te wenden. Samen met hun bondgenoten, gereedschap en occulte kennis gaan de onderzoekers het avontuur aan, terwijl hun geestelijke gezondheid en uithoudingsvermogen op de proef gesteld wordt.
 • 71 jaar geleden ging de wereld bijna ten onder... Uit het niets verscheen de ziekte en teisterde de wereld. De meesten stierven binnen een week. Niemand kon het stoppen. De wereld rekent nu op jou! In het coöperatieve spel Pandemic Legacy probeer je samen de wereld te redden van de ondergang. Je speelt een overkoepelend en uniek verhaal tijdens 12 tot 24 speelsessies. Beslissingen die je in het eerste spel maakt, hebben daardoor invloed op spel 2, 3 en elk ander spel dat je met dit speelbord speelt. Dus extra veel speelplezier. Pandemic Legacy is beschikbaar in twee edities (zwarte en gele box), met gelijke inhoud.
 • 8/9
  Haal jij de top?

  Mountains of Madness

  Lees meer
  Ben je niet van de geesten en zombies, maar houd je wel van spannende spellen? Dan is Mountains of Madness zeker wat voor jou. Dit coöperatieve bordspel speelt zich af in 1931. Je bent onderdeel van een wetenschappelijke expeditie die een nieuwe, fascinerende bergketen ontdekt in het midden van de Antarctische poolcirkel. Op weg naar de top wordt je geestelijke gezondheid getest en hangt het overleven van je team af van de kwaliteit van de communicatie en de samenwerking om elk obstakel te kunnen overkomen.
 • Een huis op een heuvel vol spoken, angstaanjagende geesten en... verraad. In het spel Betrayal at House on The Hill krijg je de taak om met minimaal twee andere spelers het bezeten huis te onderzoeken. Voordat jullie beginnen is het de bedoeling om het huis op te bouwen door kamers en tegels te plaatsen. Vervolgens kruip je in de huid van een van de twaalf mysterieuze personages en begint het avontuur. Lukt het je om de geesten uit te drijven? Of word je verraden door een medespeler? Er zijn maar liefst vijftig scenario's die jullie kunnen spelen, dus ook na Halloween kun je dit spel nog talloze keren spelen.

Winactie!

Maak maar wat ruimte vrij in de spelletjeskast, want door mee te doen met deze winactie maak je kans op het spel Mysterium, de nummer 1 uit bovenstaande toplijst. We mogen dit spel driemaal weggeven. Meedoen is simpel. Stuur een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Halloweenspellen’. Hierna is het kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 11 november 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons en hun prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.


Met wie durf jij de strijd aan te gaan?