Naar boven

Cadeaus voor mannen: boeken

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Een cadeau voor een man uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn wij er en lopen er veel mannen rond op onze redactie. Het is dus een kleine moeite om even in de boekenkast te duiken en te helpen met het vinden van een leuk cadeau.

Voetbal

Voetbal. De meeste mannen kunnen er geen genoeg van krijgen en het ligt dan ook voor de hand om in een kijkje te nemen in de categorie voetbalboeken. Gelukkig verschenen er genoeg nieuwe titels in dat genre. De topper op dit moment is de biografie van Andy van der Meijde: Geen genade. Hierin vertelt de ex-voetballer openhartig over zijn excentrieke leven vol verslavingen.

Van een andere opvallende ex-voetballer, René van der Gijp, verscheen in mei een mooi portret in boekvorm. In Gijp lees je alles over het leven van Nederlands vrolijkste voetbalanalist. Het is het jaar van de biografieën. Want naast de 2 die we al noemden verschenen dit jaar ook biografieën van Zlatan Ibrahimovic (Ik, Zlatan) en van Lionel Messi (Messi). Genoeg keuze dus voor de voetbalverslaafde man.

Muziek

Nog een onderwerp dat favoriet is bij mannen: muziek. Ook in dat genre verscheen dit jaar de ene na de andere biografie. En niet van de minste namen uit de muziekgeschiedenis. In september verscheen de biografie van Mick Jagger. We hoeven niemand ervan te overtuigend dat de frontman van de Rolling Stones een boeiend leven heeft gehad. En met bestsellerauteur Philip Norman als auteur weet je ook dat het goed op papier is gezet. 


Nog een muzieklegende: Neil Young. Ook van hem verscheen in september een nieuwe biografie: Waging Heavy Peace. Naast onder andere nog de biografieën van Leonard Cohen en Elton John kunnen we ook dit boek nog aanraden: John, Paul, Keith & Mick. Hierin gaat auteur Flip Vuijsje op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat maakte Wat maakte The Beatles en The Rolling Stones zo bijzonder vergeleken met ‘de rest’? Op welke punten verschilden ze van elkaar? Waarom gingen de Beatles in 1970 uit elkaar maar bestaan de Stones nog steeds? Eén boek dus over de 2 invloedrijkste bands uit de muziekgeschiedenis.

Culinair

Met eten maak je ook veel mannen blij. Maar ook met boeken over eten en drinken. Koken is een geliefde hobby van veel mannen. Maar wel een beetje stoer graag. Jamie Oliver is dan altijd goed. In Jamie in 15 minuten staan meer dan 60 recepten die binnen een kwartier op tafel staan. Geen ingewikkeld gedoe, gewoon simpel en snel een fantastische maaltijd op tafel zetten.

Van een andere orde is Heston Blumenthal thuis. Heston Blumenthal is chefkok van het beste restaurant van Engeland, The Fat Duck, en staat bekend om zijn revolutionaire kookkunst. Voor mannen die graag de show stelen in de keuken geeft Heston zijn geheimen prijs. Het boek bevat ruim 150 bijzondere recepten. Wat dacht je van coquilles met witte chocolade?

Wijn doet het ook altijd goed. Wie kan je er beter alles over vertellen dan een eigenaar van een wijnchâteau. In Château Slurp onthult Nederlands bekendste wijnboer Ilja Gort hoe het is om in Frankrijk een wijnbedrijf te runnen. Naast dat het vermakelijk is geschreven, leer je ook nog het een en ander over wijn. Een aanrader.


Reageer hier en praat mee!