Naar boven

Maand van het Spannende boek van start

| Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Met de uitreiking van de Gouden Strop aan de Vlaamse schrijver Bram Dehouck is de Maand van het Spannende Boek officieel van start gegaan. De hele maand juni staat in het teken van misdaadromans.

Gouden Strop

Het is al de tweede keer dat Bram Dehouck de Gouden Strop wint. In 2010 won de Vlaamse schrijver de prijs voor zijn debuut De minzame moordenaar en dit jaar viel de keuze van de jury op zijn tweede boek Een zomer zonder slaap. Zijn misdaadroman werd verkozen boven Volmaakte verdwijning van Derwent Christmas, Blauwe sneeuw van Nellie Mandel, De vriend van Charles den Tex en De vuurwerkramp van Harmen Saliger, geschreven door Peter de Zwaan.

‘De winnaar van De Gouden Strop 2012 heeft een prachtig boek geschreven, een verademing. En door de zwarte humor in zijn werk, verfrist hij het genre van het spannende boek en is hij bezig een unieke plaats te veroveren in de Nederlandstalige misdaadliteratuur’, roemde juryvoorzitter Rik van de Westelaken de winnaar.

Naast de Gouden Strop wordt jaarlijks ook een prijs uitgeloofd aan de schijver van het beste debuut: De Schaduwprijs. Dit jaar ging deze prijs ook naar Vlaanderen. Kevin Valgaeren ontving de prijs voor De ziener.

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt schreef dit jaar het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek. Bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je De ooggetuige cadeau. Dit geldt voor de hele maand juni, maar tot zover de voorraad strekt. Het geschenk heeft een oplage van 723.000 exemplaren.

Alles over de Maand van het Spannende Boek op bol.com

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!