Naar boven

Tips: maak je kleintje klaar voor de zomer

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Hippe outfits, zwemkleding, alles voor onderweg en om heerlijk te slapen tijdens de warme zomernachten: met onderstaande tips en producten kun je jouw kleintje helemaal klaarmaken voor de zomer.

Zomertip 1: kleding om in te ravotten

Babykleding-eis nummer één: er moet in gespeeld kunnen worden. Babykleding-eis nummer twee: een beetje hip alstublieft. Hip en comfortabel komen gelukkig samen in de collectie van mooie merken zoals B.Nosy, Noppies en Tumble ’n Dry. In de Lässig-collectie vind je schattige zonnehoedjes en zwemluierbroekjes met uv-bescherming voor de allerkleinsten. Heb je geen zin om uren te zoeken en gebruik je die tijd liever om met een wijntje in de tuin te zitten? Speciaal daarom hebben we een zomershop samengesteld, waar je eenvoudig complete outfits voor baby’s, jongens en meisjes shopt. Inspiratie nodig? Bekijk dan onze kinderkleding expertlijsten zoals Shirts & shorts voor boys of Baby Denim. Easy peasy!

Shop nu baby-zomerkleding

Zomertip 2: fijn dromen in de zomer

Als het buiten erg warm is, kan het voor je kleintje wat lastiger zijn om in slaap te vallen. Kies daarom voor speciaal beddengoed dat geschikt is voor de zomer, zoals een luchtig dekentje voor hete zomermaanden. Je kunt thuis en op vakantie gebruik maken van een 4-seizoenen slaapzakje. Zo ben je altijd voorbereid op warme nachten, maar kun je ook de mouwtjes eraan ritsen als het wat koeler is. Voor echt warme zomermaanden gebruik je een mouwloze zomerslaapzak; je hoeft alleen nog je favoriete print te kiezen.

klaar voor de zomer

Zomertip 3: dit gaat mee tijdens een zomers uitje

Ga je op pad met je kleintje op een mooie zomerdag? Neem dan altijd de volgende dingen mee:

  • Zonnebrand, zonnehoed, zonnebril;
  • Zonnescherm of parasol voor op de buggy of kinderwagen;
  • Muggennet voor autostoel of campingbedje;
  • Een zachte badstofhoes voor de autostoel: dit vangt meer vocht op;
  • Zonnescherm voor in de auto;
  • De hydrofiele multidoek: hiermee creëer je snel schaduw.

> Alles voor onderweg

klaar voor de zomer

Zomertip 4: spetter, pieter, pater…

Op een hete dag is het goed toeven bij een meertje of aan zee. Maar let met kleintjes extra op in de zon. Kindjes hebben goede bescherming nodig en mogen absoluut niet verbranden. Zorg voor tijdens het zwemmen voor een uv-zwemshirt en kinderzonnebrand met hoge factor. Zet ook altijd een zonnehoedje op. Als je kindje nog niet kan zwemmen, laat je kleine dan met een zwemring of zwemtrainer op een veilige manier met water kennismaken.

Zomertip 5: de hydrofiele doek

Hij stond al in het lijstje hierboven maar we herhalen het nog maar eens: de hydrofiele multidoek is onmisbaar op pad of thuis. Je gebruikt ze namelijk als handdoek, speeldoek, spuugdoek, zonbeschermer of om je kindje mee in te bakeren. Een multitalent voor in de zomer dus.

Shop alles voor je baby


Wat is volgens jou onmisbaar voor je kleintje in de zomer?