Naar boven

Lord of the LEGO

| Geschatte leestijd: 1 minuut

De Lord of the Rings-films waren een daverend succes. LEGO speelt hier handig op in met de Lord of the Rings-legosets. Want wat is er leuker dan zelf met Frodo grottrollen en reusachtige spinnen te trotseren?

Spannende scènes

Op de doos staat een leeftijdscategorie van 8-14, maar daar trekken wij ons natuurlijk niks van aan. Deze prachtige Lord of the Rings-collectie is zelfs voor volwassen fans onweerstaanbaar. De collectie bestaat uit maar liefst zeven verschillende sets die allemaal een scène uit één van de drie films voorstellen. Met De aankomst van Gandalf spelen we de openingsscène uit The Fellowship of the Ring na waarin tovenaar Gandalf met zijn paard en wagen onderweg is en de hobbit Frodo Baggins ontmoet.

De doos Uruk-Hai leger is gebaseerd op een scène uit The Two Towers. De bewoners van Rohan hebben zich verschanst in het Helmsdiepte-fort waar ze worden aangevallen door het Uruk-Hai leger. En met de Aanval van Shelob-set nemen Frodo en zijn beste vriend Samwise het op tegen de gigantische spin Shelob. De spin is schitterend gemaakt en heeft aan de achterkant een angel met spindraad waarmee Frodo gebeten en ingerold wordt. Het mooie is dat je Frodo twee gezichten op kunt zetten: zijn normale gezicht en het gezicht dat hij trekt als hij door Shelob gebeten is. Dit soort kleine details maken de Lord of the Rings-sets geweldig leuk om mee te spelen en de drang om alle zeven sets te verzamelen is dan ook groot. Wij weten in ieder geval wat we op ons verlanglijstje voor Sinterklaas gaan zetten.

Ook zin gekregen om met Frodo ten strijde te trekken? Op deze pagina vind je alle sets overzichtelijk bij elkaar.

Inspiratie nodig?

Bekijk alle LEGO op de site van bol.com


Reageer hier en praat mee!