Naar boven

Natuurdocumentaires in overvloed: spring is coming!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Nog even en het is weer lente! Het seizoen waarin de planten beginnen te bloeien en de dieren beginnen te nestelen. Benieuwd naar al het prachtige wat de aarde te bieden heeft? Kies dan eens voor een indrukwekkende natuurdocumentaire. Wij hebben voor jou al wat tips op een rijtje gezet.

5 tips van moeder natuur

De meest onbereikbare uithoeken van de aarde zijn vaak het mooist. Maar aangezien je vast niet dagelijks op reis kunt, moet je die plekken voor nu helaas bewonderen vanachter je tv. Of eigenlijk is ‘helaas’ niet helemaal het juiste woord. Deze wonderschone natuurdocumentaires zijn namelijk (bijna) even indrukwekkend als de echte bestemming. En dat zegt wat. Of je nu geïnteresseerd bent in het diepzeeleven, of in het leven op het Afrikaanse continent: voor ieder is wat wils.

 • 1/5
  Een uniek document van onschatbare waarde

  Planet Earth II

  Lees meer
  Na de komst van Planet Earth I komt de BBC precies 10 jaar later met een grandioze natuurserie: Planet Earth II. In dit epos maken we een verkenningstocht naar de eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden van de wereld. Voor het eerst zal de kijker worden ondergedompeld in ongelooflijke landschappen en de meest dramatische momenten uit de dierenwereld. Momenten die je zullen vervullen met verwondering voor de natuur. Heb je Planet Earth I nog niet in je bezit? Bestel dan Planet Earth I & II, voor het eerst verzameld in één box, en exclusief bij ons verkrijgbaar! Beide producten zijn verkrijgbaar vanaf 14 maart 2017.
 • 2/5
  Een waar verzamelstuk

  David Attenborough collectie

  Lees meer
  Wie aan natuurdocumentaires denkt, denkt vaak ook aan Sir David Attenborough. Op zich niet heel vreemd, want zijn indrukwekkende carrière bij de televisie telt meer dan 60 jaar! David Attenborough, schrijver, producent en bioloog, is dan ook niet voor niets ‘s werelds meest vooraanstaande programmamaker op het gebied van natuurdocumentaires. Ter ere van zijn 90ste verjaardag is deze bijzondere 20-disc box, David Attenborough Collection, samengesteld met de zeven meest wonderlijke en baanbrekende natuurdocumentaires.
 • 3/5
  National Geographic imponeert

  Magistrale documentaires

  Lees meer
  National Geographic is al vele decennia een begrip op het gebied van natuurdocumentaires. Deze verzameling maakt nog eens duidelijk waaraan die glansrijke reputatie te danken is. De NG. The Best Of Nature Box bevat maar liefst vier complete documentaireseries die verschillende aspecten van de natuur op fascinerende wijze in beeld brengen: Great Migrations, Secret Life of Predators, Untamed Americas en Secrets of Wild India.
 • 4/5
  Diep in de zee

  Life In The Oceans

  Lees meer
  De wondermooie oceanen beslaan maar liefst 71% van het aardoppervlak en bevatten 97% van al het water. Van de prachtigste en vaak nog onontdekte gebieden tot de extreme dieptes. Deze bijzondere documentaire box van Discovery Channel is een ware ontdekkingsreis en toont hoe belangrijk de oceanen zijn voor het leven op aarde. Slechts een fractie van de onvoorstelbare diversiteit aan dieren en planten die er leven zijn reeds ontdekt, waarvan we op de dvd Life In The Oceans mooie, bizarre en tevens enge exemplaren zullen ontmoeten.
 • 5/5
  De eerste 3D film van de makers van BBC Earth

  Verbluffende 3D-reis

  Lees meer
  Na het succes van onder andere Earth en Oceans neemt Nature 3D de kijker mee op een verbluffende 3D-reis over het Afrikaanse continent. Het verbindende element is water. Van de rivieren die de levensaders zijn voor talloze diersoorten, en dus het perfecte jachtveld voor anderen, tot het leven in de oceanen dat afhankelijk is van het water dat hen omgeeft. Van de eeuwige sneeuw op ruige bergtoppen tot de regen die het ontelbare leven in de jungle in leven houdt. Scherper, mooier en indrukwekkender dan ooit tevoren.  

Natuurdocumentaires lente

Meer natuurdocumentaires

Was je als echte natuurfanaat al bekend met deze natuurdocumentaires? Of ben je op zoek naar een ander pareltje? Geen probleem. Er zijn namelijk nog veel meer documentaires over natuur en dieren te vinden, dus leef je uit!

Ga naar alle natuurdocumentaires

 


Wat is jouw favoriete plekje op de wereld?