Naar boven

De omgekeerde wereld van Lego

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Lego doet alles precies andersom van wat gangbaar is in entertainment. Ze beginnen met de action figures, brengen dan games uit en maken als laatste een televisieserie. Legends of Chima zal in 2013 op alle drie fronten te genieten zijn.

Je behoort als avonturen- of science fiction-film tot de allergrootsten als er een LEGO game gemaakt is over jou. Onder andere Lord of the Rings, Star Wars, Indiana Jones kun je als game compleet naspelen met Lego-poppetjes en dat bleek enorm leuk. in 2013 gooien de makers het over een andere boeg. De nieuwe serie heet namelijk Legends of Chima, en het zal dit jaar verschijnen op Nintendo DS, Playstation Vita.

Lego op het scherm

Sinds 1947 is LEGOuitgegroeid tot legendarisch speelgoed, dat eigenlijk in alle decennia daarna gespeeld werd door miljoenen jongens en meisjes over de hele wereld. In 2005 maakten de poppetjes een verrassend debuut op het digitale scherm met een ‘vergaming LEGO-style’ van de film Star Wars. Op de spelcomputer bleken de immer vrolijke mannetjes minstens zo leuk om te spelen. Daarna volgden LOTR, Indiana Jones, Harry Potter en Batman.

Welkom in Chima

In de nieuwe serie wordt een eigen fantasy-wereld geschapen genaamd Chima. Een paradijselijk oord, waar verschillende volkeren het toch nodig vinden om met elkaar te knokken. Reden van de oorlog is Chi, een natuurkracht dat maar weinig helden echt kunnen doorgronden. Wij voorspellen dat een soort jedi bij dezen geboren is, wat natuurlijk een flink aantal coole figuren zal voortbrengen.

Action figures

De serie blijft niet exclusief voor het gamescreen. Dit jaar zal de serie ook verschijnen op de televisie. Na al die nagebouwde verhalen is dit misschien wel de volgende stap van LEGO, en het bewijs dat de serie misschien wel groter aan het worden is dan de films die ze naspeelden. Want de action figures hebben ze natuurlijk ook al in de vorm van het plastic LEGO. We zijn benieuwd!


Reageer hier en praat mee!