Naar boven

De LEGO NEXO KNIGHTS zijn terug!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Met rotsvast vertrouwen en een leger van stenen monsters gaan Jestro en Monstrox weer op een verpletterende strooptocht door het koninkrijk. Knighton is in gevaar! De NEXO KNIGHTS komen weer in actie: sterker, met betere wapens en nieuwe NEXO Power om te scannen. Je leest er alles over in dit blog - mét winactie.

LEGO van de toekomst

De avonturen van de LEGO NEXO KNIGHTS spelen zich af in het futuristische Koninkrijk van Knighton. De stoere ridders, onder leiding van Clay, gaan de strijd aan met slechterik Jestro en het leger van steenmonsters. Kinderen (van 7 jaar of ouder) kunnen een team van onoverwinnelijke ridders samenstellen en de beste wapens en voertuigen verzamelen. Met hulp van Merlok 2.0, een oude tovenaar die zich per ongeluk tot een app heeft omgetoverd, kunnen ze de strijdvaardigheden van de ridders upgraden door speciale schilden te scannen. Maar het wordt nog leuker…

Bekijk alles van LEGO NEXO KNIGHTS

Drie dappere LEGO NEXO KNIGHTS

De ridders hebben ieder hun eigen wapens, vervoermiddelen én vaardigheden. Neem Clay, de leider van de hele bende. Hij draagt een gloednieuw strijdharnas en een groot zwaard, waarmee hij vijanden alle kanten op kan beuken. Clay beschikt over maar liefst vijf NEXO Powers en door ze te combineren en te scannen met de gratis LEGO NEXO KNIGHTS: Merlok 2.0 app, krijgt hij de beschikking over unieke Combo NEXO Powers. Maar zelfs NEXO KNIGHTS kunnen af en toe wel wat hulp gebruiken. Gelukkig zijn er nog Macy en Aaron, die net als Clay een geweldig strijdharnas dragen. Macy trekt ten strijde met haar strijdknots en Aaron gebruikt z’n kruisboog om de vijand op afstand te houden. Net als Clay beschikken ze over vijf NEXO Powers die te combineren zijn tot unieke Combo NEXO Powers.

clay_lego_nexo_knights
Rechtvaardige Clay
macy_lego_nexo_knights
Moedige Macy
aaron_lego_nexo_knights
Uitmuntende Aaron

Spelen met goed én kwaad

Natuurlijk laat het kwaad in de wereld van de NEXO KNIGHTS zich niet zomaar aan de kant zetten. Om dat te voorkomen heeft Jestro, een van de bad guys, een rijdend hoofdkwartier dat bestaat uit onder meer een enorm hoofd met allerlei valstrikken, een minivliegtuigje, knipraketten, noppenschieters, een afkoppelbare aanhanger met Stone Wheeler-voertuig en een geheime steenboot. En dit is nog niet eens alles wat de indrukwekkende Jestro’s Hoofdkwartier bouwset te bieden heeft.

jestro_lego_nexo_knights
Jestro's Hoofdkwartier
falcon_lego_nexo_knights
Clay's Falcon Gevechtblaster
broers_lego_nexo_knights
De Drie Broers

Leuk en leerzaam
Al zijn de NEXO KNIGHTS in de minderheid, dankzij allerlei waanzinnige wapens en voertuigen maken ze toch het verschil. Zo heeft Clay de beschikking over de Falcon Gevechtsblaster, een spectaculair vliegtuig met uitklapbare vleugels, noppenschieters en drie speciale NEXO Powers. Voordat ze die kunnen gebruiken, zullen de kinderen deze bouwset in elkaar moeten zetten, maar dat is het juist het leuke en leerzame element van LEGO. Last but not least: De Drie Broers bouwset. Hierbij draait het om NEXO KNIGHT Axl en de slechteriken Roog en Reex. Met hun monstervoertuig met gezicht, beweegbare kaken en katapult proberen ze het leven van de ridders zuur te maken. Maar als het aan de kinderen ligt, zullen ze dat snel afleren.

Ga naar de LEGO shop

Winnen?

Prijsvraag: Hoewel het Boek der Monsters werd vernietigd en het Koninkrijk Knighton werd gered door de Nexo Knights, is het boek nu teruggekeerd in een nieuwe gedaante. Hierdoor smeedt Jestro alweer snode plannen en is het koninkrijk opnieuw in gevaar. Weet jij onder welke gedaante het Boek de monsters is teruggekeerd?
A. De Boom der Monsters
B. Het Standbeeld der Monsters
C. De Wolk der Monsters
D. Het Vliegend Tapijt der Monsters

Voorproefje

Zijn je (klein)kinderen nog niet bekend met de LEGO NEXO KNIGHTS? Laat ze dan deze eerste aflevering van seizoen 3 zien als voorproefje. Wedden dat ze daarna super-enthousiast zijn? In deze episode is er een storm op komst in Knighton. Monstrox is teruggekeerd als een wolk en creëert een leger van door bliksem doordrongen monsters. Zijn eerste doelwit is het nieuwe pretpark van Lavaland…


Met welke LEGO speelde jij vroeger het liefst?