Naar boven

Ouders opgelet: dit zijn de leukste LEGO-sets voor Sinterklaas

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

De Sint zet deze maand voet aan wal en zoals altijd is de kans groot dat de pakjesboot eerst even Denemarken aandoet. Daar laden de Pieten dan een flinke lading LEGO in. Begrijpelijk, want LEGO staat hoog op de verlanglijstjes van de kinderen. Maar welke bouwsets toveren de grootste glimlach op al die gezichtjes? Je leest het in dit blog mét LEGO-kortingsactie!

Beleef de mooiste avonturen in LEGO City

Het is de droom van elk kind dat graag met LEGO speelt: het LEGO City Politiebureau cadeau krijgen. Dat snappen we, want hiermee kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar de mooiste én spannendste avonturen beleven – aangezien de boeven uit de gevangenis zijn ontsnapt. De LEGO City Jungle Onderzoekslocatie is het perfecte cadeau voor nieuwsgierige LEGO-fans. Zodra alle (bewegende) elementen van deze bouwset in elkaar gezet zijn, kunnen de kinderen de speurtocht beginnen en de zeven LEGO-poppetjes het vliegtuigwrak en de tempel laten onderzoeken. We zijn benieuwd wat ze allemaal ontdekken…

slider3_LEGO_City
Ai, de schurken ontsnappen uit het LEGO City Politiebureau
slider2_LEGO_City
Er is heel veel te ontdekken op de LEGO City Jungle Onderzoekslocatie
slider_LEGO_City
Verken LEGO City met de Hogesnelheidstrein

Verken de stad per trein
De beste manier om LEGO City te verkennen is met de LEGO City Hogesnelheidstrein. Hoogtepunt van deze prachtige LEGO-set is zonder twijfel de gemotoriseerde locomotief die je met de meegeleverde afstandsbediening kunt besturen.

Alles van LEGO City

LEGO Friends: vrienden waar je op kunt bouwen

Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie – de LEGO Friends – zijn ongetwijfeld de populairste meiden in de wereld van LEGO. Ze hebben zelfs hun eigen tv-serie. Met de LEGO Friends-sets kunnen de kinderen hun avonturen naspelen. Bijvoorbeeld met het LEGO Friends Heartlake Ziekenhuis, een geweldige set waarmee je een ziekenhuis met drie verdiepingen met behandelruimtes en apparatuur voor het verzorgen van patiënten, tot leven kunt brengen. Er is zelfs een kraamafdeling (mét pasgeboren baby) én de vrolijke figuurtjes van Olivia, Henry en dokter Patel maken ook deel uit van deze set.

Op vakantie met de LEGO Friends
Van het ziekenhuis gaan we naar de besneeuwde bergen in de omgeving van Heartlake City, want daar genieten de LEGO Friends van hun wintersportvakantie met de LEGO Friends Wintersport Skilift. Deze LEGO-set geeft kinderen de mogelijkheid om een restaurant, een echt werkende skilift, een skihelling om van af te glijden, een klimwand, skiverhuurwinkeltje, een kaart van de piste en een beertje met zijn eigen sneeuwhelling en berggrot, te bouwen. En zodra dat gedaan is, is het tijd om Mia en Olivia – de meegeleverde LEGO-figuurtjes – van hun wintersportvakantie te laten genieten. De LEGO Friends Sunshine Catamaran (die langskomt in bovenstaande video) is trouwens een leuk alternatief voor deze set. Gooi de trossen los en laat de LEGO Friends genieten van een luxe cruise aan boord van de Sunshine catamaran, inclusief zonnedek, zwembad, brug, glijbaan, wenteltrap, garage en schuifdeur met toegang tot het woonvertrek.

Alles van LEGO Friends

LEGO-sets

Spelenderwijs leren met LEGO DUPLO

Vrijwel alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar zijn gek op treinen, dus daarom kan de LEGO DUPLO Luxe Treinset prima als sinterklaascadeau dienen. De set bevat een locomotief met geluidseffecten en goederenwagons die je met rotsen kunt vullen. Het is aan het kind om de rotsblokken in- of uit te laden met de echt werkende kraan. Zijn de blokken afgeleverd? Dan is het tijd om de trein met brandstof te vullen voor de volgende rit. Niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Hetzelfde geldt voor het LEGO DUPLO Familiehuis, de LEGO DUPLO Grote Kermis en de LEGO DUPLO Pizzeria. Hiermee kunnen kinderen allerlei dingen uit het dagelijkse leven naspelen, waardoor ze spelenderwijs veel leren.

Alles van LEGO DUPLO

LEGO NINJAGO Movie

Kinderen die de LEGO NINJAGO Movie hebben gezien kunnen met deze LEGO-sets scenes uit de film naspelen of hun eigen scenario’s bedenken, zolang ze NINJAGO – samen met de ninja’s Kai, Lloyd, Zane, Nya, Jay en Cole – maar beschermen tegen het kwaad. Voordat het zover is, trainen de ninja’s op LEGO NINJAGO Movie Destiny’s Bounty: het vliegende schip van leermeester Wu. Dit geweldige schip heeft gedecoreerde zeilen, een badkamer, een slaapkamer voor Wu, verborgen wapens (zoals een laserpointer) en een dojo. Daarna is het tijd om op de rug van de LEGO NINJAGO Movie Groene Ninja Mecha Draak de strijd aan te gaan tegen Garmadon, de vader van de groene ninja. Het gelukkige kind dat deze LEGO-set krijgt, kan de zwiepende staart van de draak activeren en Garmadon onder vuur nemen met de noppenschieters.

Kruip in de huid van de rode ninja
Kai, de rode ninja, neemt het met zijn LEGO NINJAGO Movie Vuurmecha op tegen het haaienleger. Gelukkig maken die vrijwel geen kans om te winnen, want de Vuurmecha is uitgerust met schouderschijfschieters en vuurblasters. Deze indrukwekkende LEGO-set komt met zes minifiguren, namelijk Kai, Zane, Lauren, Henry, Hamerhoofd en Jelly. De cockpit van de Vuurmecha kan open en dicht en de schouderschijfschieters werken écht. Echt gaaf, toch?

Alles van LEGO NINJAGO

Maak je eigen LEGO-speelfilm

Wist je dat we speciaal voor alle LEGO- en LEGO DUPLO-fans het speelfilmpjesplatform hebben gemaakt? Hier ontdekken kinderen hoe ze zelf een ‘speelfilmpje’ kunnen maken met LEGO en LEGO DUPLO en ze kunnen er de filmpjes van andere kinderen bekijken. Sterker nog: door zelf een filmpje te maken en te delen op speel.bol.com, maken ze kans op een LEGO-set naar keuze. Nog een goede reden om de website te bezoeken: door alle stickers te verzamelen verdien je 10 euro korting op LEGO en LEGO DUPLO. Neem er dus zeker een kijkje en laat je kind of kinderen meekijken.

LEGO-sets

Verdien 10 euro korting op LEGO

Meer LEGO? Check!
Hebben we! Keurig gesorteerd in onze LEGO-shop. Dus zoek je naar meer potentiële LEGO-cadeaus, neem dan een kijkje in de winkel. Daar tref je allerlei LEGO-bouwsets aan, van LEGO Friends tot LEGO Technic en LEGO Star Wars – én de LEGO top deals. Kortom, go LEGO.

Ga naar onze LEGO-shop


Welke LEGO-bouwset gaat het worden als het aan jouw (klein)kinderen ligt?