Naar boven

Kids die robots bouwen? Jep, met LEGO BOOST kan het

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Zelf robots bouwen? Dát is pas cool. Met LEGO BOOST bouwen en coderen kinderen de tofste robots en andere modellen. Zelfs gemotoriseerde en interactieve creaties zijn na wat oefening geen enkel probleem. Je kunt nu naast Robot Vernie ook een vuurspuwende draak en poolonderzoekstruck tot leven brengen met LEGO BOOST. Eerst kijken of LEGO BOOST iets is voor jouw kind? Check dan de demo om het coderen uit te proberen. Build, code, play!

Voor codeerbazen en robotbouwers

Kids leren steeds vroeger coderen, soms zelfs op de basisschool. Klinkt in eerste instantie misschien saai, maar door te coderen kun je hele vette dingen maken. Bouw bijvoorbeeld Vernie de Robot en je kind heeft zijn eigen pratende robotvriend: de droom van ieder kind. Vernie zorgt voor uren speelplezier: hij kan voorwerpen en kleuren zien, afstanden inschatten, accessoires vastpakken, handgebaren maken en dartpijltjes afvuren. Vernie doet alle opdrachten, die je kind heeft gecodeerd. Zo helpt LEGO BOOST kinderen de interessante wereld van bouwen en coderen te ontdekken. Hoe dat precies in zijn werk gaat?

  • Build: van de bekende LEGO-stenen bouwen kids hun eigen creatie, zoals een te gekke robot. Ook kunnen ze motoren en sensoren inbouwen, zodat hun creatie op een echte robot begint te lijken.
  • Code: door de app te gebruiken, is het mogelijk om de robot tot leven te wekken. Verschillende technologieën voor afstand, kleur en kantelsensoren komen aan bod.
  • Play: ontdekken hoe alles in zijn werk gaat, is niet alleen spannend, maar ook leerzaam. Omdat de robot daadwerkelijk beweegt en reageert, ontstaat interactie tijdens het spelen.

Wil je alvast oefenen met het coderen van LEGO BOOST? Probeer dan nu de demo met je kids en test Vernie de Robot!

Probeer de LEGO BOOST demo hier!

LEGO BOOST modellen: van gitaren tot katten

Zoals je ziet, kun je Vernie ook ombouwen tot een andere creatie. Bijvoorbeeld tot de M.T.R.4, oftewel de Multi-Tooled Rover 4. Door verschillende opzetstukken met gereedschap te testen, bereiden kinderen het voertuig voor op een reeks spannende activiteiten. Een ander vet ontwerp is de Guitar4000. Leer een liedje te spelen en swing mee met een eigengebouwd gitaar! Ook kun je een eigen huisdier nabouwen met LEGO BOOST, namelijk Frankie de Kat. De uitdaging daarbij is om hem het juiste voedsel te geven, anders wordt ‘ie vernietigd. En tot slot kunnen de kids ook nog een AutoBuilder bouwen. Door die te bedienen, maken ze echte miniatuurmodellen van LEGO.

LEGO BOOST
Bouw je eigen robotmaatje
LEGO BOOST
Ga op avontuur met je eigen voertuig
LEGO BOOST
'Bouw' een feestje met de Guitar4000
LEGO BOOST
Zorg goed voor Frankie de Kat
LEGO BOOST
Maak miniatuur LEGO met de AutoBuilder

Draken vangen en op Noordpoolexpeditie

Wil je na de Vernie de Robot verder met LEGO BOOST? Breng dan de LEGO NINJAGO Stormbringer Draak en LEGO City Poolonderzoekstruck tot leven samen met LEGO BOOST. Vuur bliksemschichten af of zwaai met de zwiepende staart om de Stormbringer te laten ontsnappen voor Daddy No Legs, die de grote draak graag wil vangen met zijn Vengestone Chain! De Stormbringer is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar oud. Is jouw kind tien jaar of ouder en dol op auto’s? Ga dan samen op expeditie noordpool met de Poolonderzoekstruck. Met LEGO Boost breng je de truck echt tot leven en kun je de hefvorken bedienen, monsters analyseren en de walvissen terug in het water helpen, cool! Let op: je kunt de sets apart kopen, maar wil je de Stormbringer en Poolonderzoekstruck tot leven brengen, combineer ze dan met de LEGO BOOST set.

Hulp en inspiratie in de app

Welke creatie de favoriet ook zal zijn; ze zijn allen te bedienen via je telefoon of tablet met de gratis LEGO BOOST-app. Ook vind je daar alle bouwinstructies voor de modellen, om een handje te helpen. Even geen inspiratie meer? De app voorziet kinderen van toffe activiteiten en ideeën om hun fantasie te prikkelen, zodat ze vervolgens weer vol enthousiasme met LEGO aan de slag gaan. De gebruiksvriendelijke, intuïtieve software beschikt over een op pictogrammen gebaseerde sleep-en-neerzet coderingsinterface. De app is beschikbaar voor iOS en Android telefoons en tablets.

Grote broer: de LEGO Mindstorms EV3

Op zoek naar nóg meer uitdaging? Dan kun je ook kiezen voor LEGO Mindstorms EV3. Ook met deze speelgoedgadget kunnen kinderen hun eigen robot bouwen, maar dan op een wat hoger niveau. Vooral de ervaren bouwers halen plezier uit next level programmeren. Er zijn wel vijf verschillende modellen te bouwen. Dankzij de gratis EV3 programmeer-app voor de tablet, gaat het bouwen van de robots vrij snel. Ook helpt de app daarna bij het programmeren. Zo kan de robot praten, lopen, denken en opdrachten uitvoeren. Je kunt de robot zelfs besturen met je smartphone of met de afstandsbediening. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos! Als je het kunt bedenken, kun je het ook maken.

Ga naar de LEGO shop

LEGO BOOST


Wat is de favoriete LEGO BOOST creatie van jouw kids?