Naar boven

Kids die robots bouwen? Jep, met LEGO BOOST kan het

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Zelf robots bouwen? Dát is pas cool. Met LEGO BOOST bouwen en coderen kinderen de tofste robots en andere modellen. Zelfs gemotoriseerde en interactieve creaties zijn na wat oefening geen enkel probleem. Willen jouw kids LEGO BOOST als eerste in huis hebben? Goed nieuws: deze nieuwe speelgoedgadget is vanaf nu bij ons verkrijgbaar! Build, code, play.

Voor codeerbazen en robotbouwers

Kids leren steeds vroeger coderen, soms zelfs op de basisschool. Klinkt in eerste instantie misschien saai, maar door te coderen kun je hele vette dingen maken. LEGO BOOST helpt hen de interessante wereld van bouwen en coderen te ontdekken. Hoe?

  • Build: van de bekende LEGO-stenen bouwen kids hun eigen creatie, zoals een te gekke robot. Ook kunnen ze motoren en sensoren inbouwen, zodat hun creatie op een echte robot begint te lijken.
  • Code: door de app te gebruiken, is het mogelijk om de robot tot leven te wekken. Verschillende technologieën voor afstand, kleur en kantelsensoren komen aan bod.
  • Play: ontdekken hoe alles in zijn werk gaat, is niet alleen spannend, maar ook leerzaam. Omdat de robot daadwerkelijk beweegt en reageert, ontstaat interactie tijdens het spelen.

Om als allereerste een echte robotbouwer te worden, is LEGO BOOST bij ons nu al te bestellen!

Bestel LEGO BOOST hier!

Vernie de Robot, jouw persoonlijke robotvriend

Met de LEGO BOOST Creatieve gereedschapskist breng je de bouwervaring met LEGO naar een heel nieuw level. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de kans is groot dat je kids eerst Vernie de Robot nabouwen. Want zeg nou zelf; een eigen pratende robotvriend is de droom van ieder kind. Wanneer je tegen hem praat, toont hij zijn humeur in gezichtsuitdrukkingen. Hij kan zich snel voortbewegen, voorwerpen en kleuren zien, afstanden inschatten, accessoires vastpakken en meenemen, handgebaren maken en dartpijltjes afvuren. Nadat zijn gedrag geheel naar wens gecodeerd is, kunnen de kids leuke activiteiten met hem doen op de meegeleverde speelmat. Vernie voelt en merkt álles.

LEGO BOOST
Bouw je eigen robotmaatje
LEGO BOOST
Ga op avontuur met je eigen voertuig
LEGO BOOST
'Bouw' een feestje met de Guitar4000
LEGO BOOST
Zorg goed voor Frankie de Kat
LEGO BOOST
Maak miniatuur LEGO met de AutoBuilder

LEGO BOOST modellen: van gitaren tot katten

Zoals je ziet, kun je Vernie ook ombouwen tot een andere creatie. Bijvoorbeeld tot de M.T.R.4, oftewel de Multi-Tooled Rover 4. Door verschillende opzetstukken met gereedschap te testen, bereiden kinderen het voertuig voor op een reeks spannende activiteiten. Een ander vet ontwerp is de Guitar4000. Leer een liedje te spelen en swing mee met een eigengebouwd gitaar! Ook kun je een eigen huisdier nabouwen met LEGO BOOST, namelijk Frankie de Kat. De uitdaging daarbij is om hem het juiste voedsel te geven, anders wordt ‘ie vernietigd. En tot slot kunnen de kids ook nog een AutoBuilder bouwen. Door die te bedienen, maken ze echte miniatuurmodellen van LEGO.

Hulp en inspiratie in de app

Welke creatie de favoriet ook zal zijn; ze zijn allen te bedienen via de tablet met de gratis LEGO BOOST-app. Ook vind je daar alle bouwinstructies voor de modellen, om een handje te helpen. Even geen inspiratie meer? De app voorziet kinderen van toffe activiteiten en ideeën om hun fantasie te prikkelen, zodat ze vervolgens weer vol enthousiasme met LEGO aan de slag gaan. De gebruiksvriendelijke, intuïtieve software beschikt over een op pictogrammen gebaseerde sleep-en-neerzet coderingsinterface. De app is beschikbaar voor iOS en Android tablets.

Grote broer: de LEGO Mindstorms EV3

Op zoek naar nóg meer uitdaging? Dan kun je ook kiezen voor LEGO Mindstorms EV3. Ook met deze speelgoedgadget kunnen kinderen hun eigen robot bouwen, maar dan op een wat hoger niveau. Vooral de ervaren bouwers halen plezier uit next level programmeren. Er zijn wel vijf verschillende modellen te bouwen. Dankzij de gratis EV3 programmeer-app voor de tablet, gaat het bouwen van de robots vrij snel. Ook helpt de app daarna bij het programmeren. Zo kan de robot praten, lopen, denken en opdrachten uitvoeren. Je kunt de robot zelfs besturen met je smartphone of met de afstandsbediening. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos! Als je het kunt bedenken, kun je het ook maken.

Ga naar de LEGO shop

LEGO BOOST


Wat is de favoriete LEGO BOOST creatie van jouw kids?