Naar boven

Harder, better, faster, stronger: Lara Croft is in 2018 volledig terug met een nieuwe film én game

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Door de jungle sluipen met je pijl en boog paraat, ingewikkelde puzzels oplossen om schatten uit graftomben te roven en vervolgens een vluchtroute vinden zonder Trinity tegen te komen. Shadow of the Tomb Raider is de meest spannende en doordachte game uit de Tomb Raider-trilogie. Wil jij dit laatste, meest bombastische deel niet missen? De standaard en Croft edition zijn nu verkrijgbaar bij bol.com. Heb je daarnaast de vertolking van Lara Croft door Alicia Vikander op het grote bioscoopscherm gemist? Beleef het nu thuis, de nieuwe film Tomb Raider is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray!

Harder, better, faster

In het derde deel van het Tomb Raider-spel, getiteld Shadow of the Tomb Raider, moet Lara de Maya-apocalyps zien te voorkomen. Was ze eerder op zoek naar onsterfelijkheid, nu richt ze zich volledig op het ontdekken van tempels. En hoe. Lara is sterker en fitter dan ooit en ze lijkt onverslaanbaar. De superheldin kan beter klimmen, zwemmen en sneller rondsluipen. En dat is maar goed ook, want ook nu is schaduworganisatie Trinity weer van de partij. Ze komen niet alleen, maar hebben ook een leger huurlingen ingezet om Lara te doden. In Shadow of the Tomb Raider heeft Lara meer mogelijkheden om vijanden te verslaan of om de tuin te leiden. Naast haar pijl en boog en pistool, kan ze zich nu ook verstoppen door zich met modder te bedekken of door zich in het struikgewas van de jungle schuil te houden.

Gedetailleerder en realistischer

Shadow of the Tomb Raider is gedetailleerder en nog verder uitgewerkt dan de vorige twee games. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de omgeving. Het verhaal speelt zich af in de jungle van Zuid-Amerika. In dit donkere, angstaanjagende doolhof lijkt de uitweg onvindbaar. De actiebeelden zijn bombastischer dan ooit en het spel lijkt hierdoor nog realistischer én is huiveringwekkend spannend. Tijdens het ontdekken van de tombes moet je puzzels oplossen om de schatten te vinden. De tombes waren in Rise of the Tomb Raider al verder uitgedacht, maar de makers zijn in dit spel nog een stapje verder gegaan. De puzzels zijn nog ingewikkelder en eisen nog meer van gamers. Shadow of Tomb Raider is al zeer enthousiast ontvangen door de pers. En dat is bijzonder, omdat zij natuurlijk niet zo snel meer onder de indruk zijn. Dat belooft dus wat!

De ultieme Tomb Raider ervaring met de Croft Edition

De Shadow of the Tomb Raider Standard Edition is nu te bestellen voor de PlayStation 4Xbox One en PC. Voor de echte fans is er de Croft Edition voor de PlayStation 4 en Xbox One. Met de Croft Edition kun je je vrienden gek maken omdat je de volgende extra’s bij de game krijgt:

  1. De originele game-soundtrack
  2. Een outfit/weapons-pack
  3. De season pass met 7 tombes inclusief zijmissies, 7 wapens, 7 outfits en 7 skills.
Bestel Shadow of the Tomb Raider: Croft Edition - PS4

Na de release verschijnen er namelijk zeven nieuwe verhalen, de zogeheten Paths. Ieder Path bevat een nieuw, opzichzelfstaand verhaal met nieuwe missies, een Challenge Tomb, een nieuw wapen, een nieuwe outfit en een nieuwe skill voor Lara. Dat wil je hebben, toch?

Bestel Shadow Of The Tomb Raider: Croft Edition - Xbox One

tomb raider

22 jaar Lara Croft

Lara Croft bestaat in 2018 al 22 jaar en evolueerde van schaars geklede vechtersbaas tot een meer kwetsbare, veelzijdige superwoman. De game kreeg in 2001 een filmreeks met Angelina Jolie in de hoofdrol en dit zorgde voor wereldwijde mainstream bekendheid. Dit pakte niet per se goed uit voor de daaropvolgende games, want die werden er niet veel spannender op. In 2013 ging het roer om met een reboot. In het nieuwe spel Tomb Raider werd Lara echter, jonger en fysiek sterker. Ook was er meer ruimte voor schietgevechten, een meer gedetailleerde omgeving en kreeg ze een nieuw wapen: haar pijl en boog. De nieuwe versie viel goed in de smaak bij de gamers en in Rise of the Tomb Raider borduurde de makers hierop voort. En nu is het tijd voor het laatste deel van de reboot en natuurlijk zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen…

Ontdek de Tomb Raider film

2018: een nieuwe Lara Croft

Tomb Raider fans kunnen in hun handen wrijven: 15 jaar na de allerlaatste film is er met Alicia Vikander een nieuwe vertolking van Lara Croft op het grote scherm! De film vertelt het verhaal van de 21-jarige Lara, fietskoerier in Londen, die zeven jaar na de verdwijning van haar vader op zoek gaat naar hem. Ze reist naar zijn laatst bekende locatie: een tombe op een eiland ergens voor de kust van Japan. Hier trekt ze de aandacht van de vijand van haar vader en wordt ze meegesleurd in zijn missie. De Lara uit de film is gebaseerd op de nieuwe versie van de Tomb Raider-game die in 2013 is gelanceerd. Lara is wat minder uitdagend dan haar voorganger en laat vaker haar kwetsbare kant zien. Wanneer ze als laatste opdracht krijgt van haar vader om de tombe te sluiten, zet ze alles op alles om dat voor elkaar te krijgen en stort ze zich in het avontuur. De allernieuwste Tomb Raider film is nu verkrijgbaar.

Bekijk hier alle Tomb Raider gerelateerde producten
slider_image_tombraider_2
In de game Shadow of the Tomb Raider moet Lara...
slider_image_game1
...overleven in de jungle van Zuid-Amerika.
slider_image_laracroft_1
In de film moet Lara puzzels oplossen om graftombes leeg te roven...
slider_image_laracroft_2
...en het eiland levend te zien verlaten.

Tomb Raider evenement op Utrecht Centraal

Tot en met zondag 16 september wordt de lancering van de game gevierd met een speciaal interactief evenement op station Utrecht Centraal. Fans kunnen natuurlijk aan de slag met de nieuwste Tomb Raider-game, maar er is ook een te gekke Tomb Raider-escape room waarbij vette prijzen gewonnen kunnen worden. Mocht je nog niet overtuigd zijn dat je hier bij aanwezig moet zijn? Iedere bezoeker van het evenement ontvangt een bol.com kortingsbon van vijf euro op de aanschaf van de game! Dus, zien we je daar?


Als jij een Tomb Raider was, welke schat zou je dan proberen te stelen?