Naar boven

Kubb, 1 van de 3 leukste buitenspellen

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Kinderen en ouders opgelet: vandaag is Nationale Buitenspeeldag 2013. In het kader hiervan belichten we in dit artikel de drie leukste buitenspeelproducten van het moment. Eén daarvan is Kubb, een Zweeds buitenspel dat een combinatie is van bowling, petanque, en schaken.

Houten blok

Kubb is een buitenspel dat als doel heeft het omvergooien van houten blokken (de Kubbs) door er houten stokken tegenaan te gooien. Het spel heet niet voor niets Kubb, de naam is Zweeds voor ‘houten blok’. De regels van het spel variëren per land en regio, maar het doel is altijd om de koning omver te gooien voordat de tegenpartij dat doet.

Kubb

Strategie en behendigheid

Dat klinkt vrij eenvoudig, maar dat is het niet. Om een spelletje Kubb te winnen moet je namelijk over behoorlijk wat strategische inzicht beschikken, maar ook over de nodige behendigheid om de blokken van een afstandje omver te gooien. Kortom, Kubb is een geweldig leuk buitenspel voor jong en oud waarbij je zowel je hersens als je spieren gebruikt. Het spel is bovendien gemakkelijk te leren, speelbaar op diverse ondergronden, zoals zand, beton of gras, en het kan tegen een stootje.

De twee andere leukste buitenspellen van het moment:


  • Deze grote toren van Buitenspeel staat garant voor urenlang speelplezier. Het spel kan beginnen zodra de toren gebouwd is. Om de beurt pakt iedere speler een willekeurig blok uit de toren. De winnaar van dit spel is diegene die als laatste zijn of haar blok uit de toren heeft weten te trekken, zonder dat deze omvalt.
  • 3/2
    Lees meer
    Wachten op de jaarlijkse kermis hoeft niet meer, want Buitenspeel geeft je de kans om dit leuke spel te spelen; waar en wanneer je maar wilt! Blikgooien is leuk voor kinderen, maar ook voor ouderen levert dit spel spannende wedstrijden op. De set bestaat uit tinnen blikken en stoffen zakjes om te werpen.

Gezamenlijk initiatief

Tijdens Nationale Buitenspeeldag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. De Buitenspeeldag is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen.

Meer Buitenspeel-producten?

Buitenspeel heeft een uitgebreid assortiment van buitenspeelproducten. Bekijk hier alle artikelen van het merk, te bestellen bij bol.com.

Korting op buitenspeelgoed

Tijdelijk profiteer je op bol.com van extra voordeel op het populairste buitenspeelgoed met een selectie van de mooiste glijbanen, speelhuisjes, zandbakken, fietsjes, zwembaden en nog veel meer! De korting is door Billie al in de prijs doorberekend.

Win Kubb!

Om te vieren dat het vandaag Nationale Buitenspeeldag is, hebben we samen met Buitenspeel een geweldige actie georganiseerd. Bij deze winactie maak je kans op één van de vijf exemplaren van Kubb, één van de leukste spellen van dit moment! Je maakt kans door je leukste buitenspeelfoto in een e-mail op te sturen naar weblog@bol.com, onder vermelding (in de onderwerpregel) van de tekst ‘winactie Nationale Buitenspeeldag’. Deze actie duurt tot en met 19 juni 2013. Na afloop kiest bol.com de vijf leukste foto’s en de inzenders krijgen vervolgens bericht van bol.com.


Reageer hier en praat mee!