Naar boven

Kom maar op met die zombies!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Zombies: we zijn blij dat deze engerds niet echt bestaan. Ondanks dat zijn er genoeg mensen die gek zijn op de fictieve monsters en alles wat ermee te maken heeft, verzamelen. Zoals boeken, films, tv-series en games. Liefhebbers van de laatste categorie kunnen hun lol op, er zijn namelijk twee geweldige zombiegames op komst: Dead Island - Riptide en The Walking Dead.

Zombieplaag

Laatstgenoemde is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie en Dead Island – Riptide is een spin-off van het eerste deel, genaamd Dead Island. Beide games draaien natuurlijk om een zombieplaag; echter, in Riptide gaat het om het uitschakelen van zoveel mogelijk zombies terwijl het in The Walking Dead, net als in de serie, vooral draait om het overleven in een wereld vol met de dodelijke en rottende ‘creeps’.

Vijf hoofdrolspelers

Even terug in de tijd: in het eerste deel van Dead Island, gereleased in 2011, kroop de speler in de huid van één van de vijf hoofdrolspelers – Xian Mei, Logan Carter, Puma, Ryder White en Sam B. Ongeacht welk karakter je koos, was het de bedoeling om Banoi, een fictief tropisch eiland met een groot vakantiedorp, te bevrijden van alle zombies door allerlei opdrachten te voltooien, missies die in veel gevallen draaiden om het uitschakelen van grote hordes zombies. Behalve je ontdoen van zombies, ging de game ook om het ontwikkelen van je karakter en het aanpassen en verbeteren van een uitgebreid arsenaal aan wapens.

Palanai

In de spin-off Dead Island – Riptide is de insteek vrijwel hetzelfde en krijg je weer de kans om in de rol van één van de vijf hoofdrolspelers een eiland zombievrij te maken. Echter, dankzij noviteiten als een nieuwe speelwereld (het eiland Palanai) en nieuwe opdrachten, vaardigheden en wapens, vormt Riptide weer een goede reden om aan de slag te gaan als zombiekiller. Dead Island – Riptide is overigens verkrijgbaar in twee varianten, als normale versie en uitgebreide Special Edition met onder meer een extra wapenpakket. Beide versies zijn er voor PC, PS3 en Xbox 360.

Trailer Dead Island – Riptide

Twee games

The Walking Dead-franchise telt op het moment twee games, beide beschikbaar voor PC, PS3 en Xbox 360. The Walking Dead – Survival Instinct, een first-person shooter, is al even op de markt en The Walking Dead (zonder toevoeging) verschijnt op 10 mei 2013 in de ‘schappen’ bij bol.com. Deze game is overigens al wel online te bestellen. The Walking Dead – Survival Instinct draait om het personage Daryl die samen met zijn broer op de vlucht is voor – je raadt het al – zombies. Tijdens hun zoektocht naar een veilige thuishaven komen ze andere bekende personages uit de televisieserie tegen. Je kunt ervoor kiezen om ze te helpen of aan hun lot over te laten. Het maken van keuzes staat in deze game dus centraal.

Overleven tussen zombies

De insteek van The Walking Dead is anders dan die van Dead Island en The Walking Dead – Survival Instinct. Eerstgenoemde is veel meer gebaseerd op de gelijknamige serie en dat merk je tijdens het spelen van de game. Net als in de serie, en in tegenstelling tot de meeste zombiegames, draait het in The Walking Dead niet puur om het uitschakelen van hordes zombies, maar om het overleven in een wereld die barst van de zombies. Het verhaal in deze game is veel uitgebreider en meeslepender en daardoor minder geschikt voor de gamers die liever ‘fulltime’ zombies verwijzen naar het hiernamaals. In een notendop gaat het verhaal over de vroege dagen van de Apocalyps (het moment dat de zombieplaag losbarstte), voordat hulpsheriff Rick Grimes uit zijn coma ontwaakt. In de rol van het nieuwe personage Lee Everet ontmoet je de karakters uit de serie en speel je een rol in het verhaal van Rick Grimes. Kortom, een spannende en kippenvelopwekkende game die garant staat voor veel uren speelplezier.

Trailer The Walking Dead

Meer zombiegames

Bol.com barst van de gave zombie- en horrorgames. Bekijk hier alle gerelateerde producten.


Reageer hier en praat mee!