Naar boven

Ga je borstvoeding geven? Dan wil je deze vijf tips niet missen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Misschien ben je in verwachting en sta je voor de keuze om borstvoeding te geven. Of heb je net een kindje gekregen en geef je al borstvoeding. Dan heb je vast al vaak gehoord en gelezen dat moedermelk de beste voeding is voor je baby. Moedermelk bevat alle belangrijke voedingsstoffen en antistoffen die je baby nodig heeft om te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Medela geeft je vijf handige tips om comfortabel borstvoeding te geven. Lees er alles over in dit blog.

kolftips

Onbezorgd borstvoeding geven met Medela

Het geven van borstvoeding heeft vele gezondheidsvoordelen voor je kindje, maar ook voor jou. Bovendien is het erg praktisch: je hebt het altijd bij je, in de juiste hoeveelheid en op de juiste temperatuur. Maar wanneer je borstvoeding goed op gang is en jij en je kindje een ritme hebben gevonden, wil je ook wel eens een dagje weg kunnen. Of je gaat na je verlof weer aan het werk. Dan kun je je baby nog steeds jouw melk geven door te kolven. Medela heeft niet alleen slimme kolfapparaten, maar ook een ruim assortiment om borstvoeding geven en kolven zo aangenaam mogelijk te maken. Al deze producten komen voort uit meer dan 50 jaar wetenschappelijk onderzoek naar borstvoeding, het drinken van je baby en moedermelk. Hoe kunnen de producten van Medela jou helpen? Lees de tips en ontdek welke kolf bij jou past.

Vijf kolftips van Medela

 • Een beetje een open deur natuurlijk, maar een goede kolf maakt écht een hoop verschil. Om je melkproductie goed op peil te houden kun je het beste een dubbele elektrische kolf gebruiken, zoals de Medela Freestyle en Medela SwingMaxi. Onderzoek heeft aangetoond dat je door dubbelzijdig af te kolven met de Medela 2Phase Expression technologie meer melk, met een hogere voedingswaarde, in de helft van de tijd kolft. Dat is wel een fles extra per dag!
 • Met Calma van Medela kan je partner, oma of de oppas jouw melk makkelijk en veilig aan je baby geven. Calma is de enige speen die niet alleen lijkt op de borst, maar ook werkt als de borst, ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Met Calma gebruikt je baby zijn natuurlijke drinktechniek en kan drinken, maar ook ademen en pauzeren, net als aan de borst. Hierdoor is Calma veilig en vertrouwd voor je baby, vanaf de allereerste dag.
 • Wanneer je je kindje borstvoeding geeft, kun je wat ongemakken hebben. Droge tepels of tepelkloven verzorg je snel en goed met PureLan tepelzalf, bestaande uit 100% natuurlijke lanoline. Goed voor je tepels, maar ook voor andere droge plekjes of zelfs voor schrale babybilletjes. Wanneer je wondjes of kloven hebt rondom je tepels, gebruik dan de tepelbeschermers van Medela. Heb je last van lekkende borsten? Gebruik dan de disposable zoogkompressen. Deze zijn super absorberend, zacht en ergonomisch gevormd.
 • Je afgekolfde moedermelk kun je bewaren, invriezen en ook weer opwarmen in de BPA-vrije moedermelkflesjes, verkrijgbaar in 150 ml, of in 250 ml. Wil je ruimte besparen in de diepvries, gebruik dan de Moedermelkbewaarzakjes. Veilig, handig in gebruik en hygiënisch. Wil je je kolfonderdelen of flessen en spenen na het afwassen nog steriliseren, dan zijn de QuickClean magnetron sterilisatiezakken super handig. Klein en compact om op te bergen of mee te nemen en tot wel twintig keer herbruikbaar.
 • Naast alle producten, deelt Medela graag de schat aan kennis die ze over de afgelopen 50 jaar verzamelden met jullie. Daarom is er de borstvoeding-app MyMedela, die je steunt tijdens je borstvoedingsperiode. Je kunt er alle belangrijke gegevens van je baby, borstvoedings- en kolfsessies in vastleggen en daarna weer raadplegen. Bovendien vind je tips en adviezen van de Medela-deskundigen tijdens zwangerschap, borstvoeding en afkolven. Zo heb je altijd deskundige begeleiding bij de hand, wanneer jij het nodig hebt.

Kies jouw kolf

We kunnen best eerlijk zijn: kolven is niet per se het leukste onderdeel van borstvoeding geven. Daarom wil je het zo comfortabel en efficiënt mogelijk doen, toch? We stellen hier twee kolven van Medela aan je voor, de Medela Freestyle dubbele elektrische borstkolf en de Medela Swing Maxi dubbele elektrische borstkolf, maar Medela heeft een uitgebreide collectie. Misschien heb je jouw kolf maar af en toe nodig en heb je aan een enkele kolf genoeg, of wil je liever een compacte handkolf voor onderweg. Hoe dan ook, je kan de Medela professionals altijd raadplegen als je vragen hebt.

De voordelen van de Medela Freestyle - dubbele elektrische borstkolf
 • Een van de kleinste, maar meest geavanceerde dubbele borstkolf op de markt, voor vrouwen die meerdere keren op een dag kolven en flexibel en mobiel willen blijven;
 • Klein en draagbaar: hij weegt slechts 370 gram;
 • Dubbelzijdig kolven met 2-Phase Expression technologie: meer melk in minder tijd, met een hogere voedingswaarde;
 • Oplaadbare accu zodat je altijd en overal kunt kolven;
 • Gebruiksvriendelijke kolfinterface met vier knoppen;
 • Digitaal display met timer en digitale vacuümniveaus;
 • Met de geheugenfunctie kun je makkelijk een comfortabel vacuümniveau instellen dat automatisch wordt geselecteerd de volgende keer dat je de borstkolf gebruikt;
 • Bespaart tot twee uur per dag bij uitsluitend afkolven;
 • Neem je melk na het kolven veilig mee in het koeltasje en de handige kolftas van Medela.
De voordelen van de Medela Swing Maxi - dubbele elektrische borstkolf
 • Compact en comfortabel;
 • Eenvoudig ontwerp, makkelijk in elkaar te zetten en te bedienen;
 • Dubbelzijdig kolven met 2-Phase Expression technologie: meer melk in minder tijd, met een hogere voedingswaarde;
 • Gebruiksvriendelijke kolfinterface.

Ontvang een Store and Feed startersset bij een kolf!

Bij aankoop van een Medela Freestyle of een Medela Swing Maxi ontvangt je alleen nu gratis een Store and Feed startersset ter waarde van 29,99 euro!

Bekijk alles van Medela


Welke kolf van Medela lijkt jou fijn?