Naar boven

Kleine speaker met groots vermogen

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Bij bol.com zijn we idolaat van het nieuwste van het nieuwste op audiogebied. Daarom nemen we maandelijks een product onder de loep. Dit keer is de JBL Flip aan de beurt; een kleine Bluetooth-speaker uit dezelfde stal als topmerk Harman Kardon.

Een speaker voor onderweg

Omdat je je muziek vrijwel altijd bij je draagt op de smartphone, tablet of mp3-speler is er de afgelopen jaren ook sterk behoefte aan speakers voor onderweg. Want ongestoord muziek luisteren met je koptelefoon is leuk, maar samen genieten des te leuker. Daarom biedt een Bluetooth-speaker als de JBL Flip uitkomst.

Wat wordt er meegeleverd?

Eenmaal uit de verpakking gehaald vinden we naast de kleine etui-vormige Flip een handig opbergtasje, een adapter en een gebruiksaanwijzing en garantiebewijs in de doos. Ook zijn er een EU- en UK-stekker meegeleverd. Dat laatste is vooral handig voor de globetrotters onder ons; je kunt ‘m daardoor dus ook net zo makkelijk buiten Nederland opladen.

De installatie: zo gepiept

Eenmaal aangezet via de power-knop aan de linkerkant waren we klaar om de speaker te verbinden met een telefoon, in ons geval een iPhone 4. Bij de Bluetooth-instellingen hiervan verscheen de Flip direct en na het aanvinken van het apparaat klonk een korte toon ter bevestiging dat we waren verbonden. Tijd voor muziek!

Het geluid

Het afspelen van muziek verliep gesmeerd en voor zo’n kleine speaker bleek het geluid verbazingwekkend goed: helder met een scherp randje. Zelfs bij het opschroeven van het volume – de Flip kan vrij hard – klonk de muziek nog perfect, zonder te oversturen. De verschillende muziekstijlen die we aan de test onderwierpen werden allemaal zeer neutraal weergegeven, al was een tikje extra bas niet verkeerd geweest. Dat geeft dancemuziek bijvoorbeeld toch wat meer body. Liefhebbers van pop en soul komen echter ruimschoots aan hun trekken.

Extra

Een handig extraatje aan de JBL Flip is de ingebouwde microfoon in de speaker. Met de knop aan de zijkant kun je dus gemakkelijk inkomende telefoongesprekken aannemen. De speaker beschikt over een oplaadbare batterij die tot wel vijf uur meegaat, daarna laadt je ‘m gemakkelijk weer op. Overigens vind je aan de achterkant ook nog een AUX IN-aansluiting, zodat je met een jackkabeltje van 3.5 millimeter ook muziek van een andere bron kunt aansluiten. Naast de zwarte uitvoering die wij testten is er ook een witte variant beschikbaar.

Conclusie

Dat goed geluid uit een grote speaker moet komen gaat niet op in het geval van de JBL Flip. We waren aangenaam verrast door de heldere klank en het gemak van de installatie. De lente is in aantocht en wat is er nu leuker dan op zo’n moment met vrienden in het park te hangen en samen te genieten van jullie favoriete muziek terwijl het zonnetje schijnt?

Productvideo JBL Flip

Meer JBL

JBL heeft nog veel meer producten in het assortiment. Kijk hier voor een overzicht van de producten die bol.com verkoopt.


Reageer hier en praat mee!