Naar boven

K(l)eileuk: varieer eindeloos met klei van Foam Clay en Silk Clay

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Een zeemeermin, deftige dame of 3D-schilderij van een vuurspuwende draak boetseren? Een ladekastje van papier-maché of kistje van hout bekleden? Het kan allemaal met piepschuimballetjesklei Foam Clay en het rubberachtige Silk Clay. De klei is supermakkelijk te boetseren en plakt niet aan je handen of de tafel. En je kunt eindeloos variëren met verschillende kleisoorten en andere materialen. K(l)eileuk!

Foam Clay en Silk Clay: keien in klei

Foam Clay en Silk Clay zijn keien van kleisoorten. Iedereen tussen de 3 en 113 jaar kan er namelijk mee boetseren en bedekken. Zelfs als je geen doorgewinterde Crea Bea bent, totaal niet overweg kon met die stugge grijze schoolklei of vanwege je leeftijd niet zoveel kracht in je handen hebt.

Schone kunsten

Deze kleisoorten van Creativ Company kruimelen niet én plakken niet aan je handen of de tafel. Dus je kunt, zonder daarna een half uur te moeten schrobben, gerust tussen de middag nog even een zebra kleien voordat het tijgerbrood op tafel komt.

Foam Clay: klei met ballen

In Foam Clay zitten kleine piepschuimballetjes, wat een grappig effect heeft. Het is bijvoorbeeld perfect om een ondergrond van hout of piepschuim mee te bedekken. En dat is megamakkelijk. Men neme een plukje klei, vervolgens maken we er een balletje van en drukken dat op de ondergrond. Doorgaan tot het hele voorwerp is bedekt, de balletjes naar elkaar toe wrijven, wachten tot de lucht de klei heeft gedroogd en klaar is Kees (of Bea)! Resultaat: een totale make-over voor het voorwerp.

Silk Clay en Foam Clay Sfeer 1

Silk Clay: altijd aan je zijde

Silk Clay is je partner in klei als je flink wilt boetseren. Het houdt zijn rubberachtige structuur ook nog nadat het aan de lucht is gedroogd, dus kun je er zelfs stuiterballen mee maken. Ook deze klei is prima geschikt om voorwerpen mee te bedekken. Wil je vingerafdrukken voorkomen? Let er dan wel op dat je je vinger een beetje natmaakt of een roller gebruikt.

Boetseren, combineren, variëren en imponeren

In de kleiwereld van Foam Clay en Silk Clay is alles mogelijk. De klei brengt je fantasie tot leven en is geschikt voor een breed scala aan home deco-projecten. Voor het boetseren en bedekken kun je verschillende kleikleuren mengen. Silk Clay kun je daarnaast beschilderen met acrylverf. Omdat het zo licht is als een veertje, kun je met Silk Clay 3D-kleien op een canvas, dieren boetseren op poten van satéstokjes of kleibeeldjes maken met een frame van aluminiumdraad. Imposant!

Silk Clay en Foam Clay Sfeer 2 Pearl Clay

Pearl Clay voor het betere shinewerk

Wil je je knutselwerken echt laten shinen? Gebruik dan Pearl Clay. Deze kleine plastic balletjes lijken op parels. Meng je ze met de meegeleverde boetseerlijm? Dan kun je het mengsel op dezelfde manieren gebruiken als Foam en Silk Clay.

Nog meer pret met een themapakket

Een themapakket betekent nog meer pret, aangezien het een bonte mix is van materialen en kleuren. Er zitten ook instructies bij, dus is het een perfect cadeau voor mensen die deze kleisoorten nog niet kennen. Het pakket Zeemeermin bevat bijvoorbeeld drie houten ondergronden, die je kunt versieren met de zelfklevende strasstenen. En in het pakket De Geheime Wereld van de Eenhoorn zitten materialen en instructies voor het kleien van onder meer twee kleine eenhoorns en een kasteel.

Silk Clay en Foam Clay interactieve afbeelding
+
+
+
+
Silk Clay Cadeauset
Silk Clay
€ 29,50
Foam Clay Cadeauset
Foam Clay
€ 27,95

Winactie!

Is jouw middle name Crea Bea of Handige Harrie en wil jij je handen weleens uit de mouwen en in de klei steken? Dat treft. We mogen namelijk 3x een Silk Clay Cadeauset én 3x een Foam Clay Cadeauset weggeven. Meedoen is simpel. Stuur een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Foam en Silk Clay’. Hierna is het een kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 11 november 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.

Bekijk hier alle producten van Creativ Company

Wat kun je volgens jou perfect kleien met Foam Clay en Silk Clay?