Naar boven

Films over superhelden zonder superkrachten

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Morgen gaat Kick-Ass 2 in première in de Nederlandse bioscopen, een film over gemaskerde superhelden die het zonder superkrachten moeten doen. Naast Kick-Ass en Kick-Ass 2 zijn er meer films over helden die zonder speciale krachten tot het vrijwel onmogelijke in staat zijn. We lichten hier vier van dit soort films uit.

Spontane groep

Eerst praten we je even kort bij over Kick-Ass 2, het vervolg op – je raadt het al – de film Kick-Ass. In deel 1 maakten we kennis met Dave, een tiener die fan is van stripboeken over superhelden en op een dag besluit om als de gemaskerde held Kick-Ass de misdaad te bestrijden. In deel 2 is Kick-Ass wereldberoemd geworden dankzij zijn moedige superheldenacties. Hierdoor ontstaat er een spontane groep van nieuwe selfmade superhelden met maskers, die allemaal de wereld willen redden.

Jim Carrey

Deze nieuwe groep, ‘Justice Forever’ genaamd, staat onder leiding van kolonel Stars and Stripes (gespeeld door Jim Carrey) en ook Kick-Ass sluit zich aan bij de groep. Red Mist, de bad guy uit deel 1, is herboren als ‘The Mother F%&*^r’ en heeft het op de amateurhelden gemunt. Hij wil wraak nemen op Kick-Ass en Hit Girl, vanwege de moord op zijn vader. Hiervoor schakelt hij de hulp in van zijn eigen groep gemaskerde helden. Als ze Kick-Ass te grazen nemen, ontstaat er een oorlog met ‘Justice Forever’. Hoe dat afloopt, zie je in de bioscoop…

Trailer Kickass 2

Superhelden zonder superkrachten

Dan de vier andere films over gemaskerde superhelden die zonder speciale krachten tot het vrijwel onmogelijke in staat zijn. Let wel; we hebben hier onderscheid gemaakt tussen de films waarin mensen geboren worden met superkrachten (X-Men), films waarin mensen door een ongeluk of wetenschappelijk experiment superkrachten krijgen (Spiderman, The Hulk) en films zoals Kick-Ass, waarin mensen dankzij hulpmiddelen (wapens, bijzondere pakken) en speciale training in staat zijn om heldendaden te verrichten.


 • 1/4
  Lees meer
  Batman beschikt niet over superkrachten, maar hij heeft wel door jaren van intensieve training het maximum van kracht en uithoudingsvermogen weten te bereiken. Hij beschikt bovendien over een speciaal pak en allerlei gadgets en hierdoor kan hij zelfs vijanden aan die wel over superkrachten beschikken. Je kunt Batman in actie zien in onder meer The Dark Knight Trilogy.
 • 2/4
  Lees meer
  Net als Batman heeft Iron Man geen superkrachten, maar hij ontleent zijn krachten aan zijn pantser. Tony Stark, de man die het pantser heeft gemaakt en er regelmatig in kruipt, is een genie op het gebied van technologie. Dit komt hem goed van pas in lastige situaties waar hij zijn pak op een effectieve manier gebruikt om te ontsnappen of mensen te redden. Iron Man is in actie te zien in Iron Man 1, 2 en 3.
 • 3/4
  Lees meer
  Daredevil is uniek in het feit dat hij in tegenstelling tot andere superhelden geen superkrachten heeft, maar juist een handicap. Hij is blind als gevolg van een ongeluk in zijn jeugd. Zijn overige vier zintuigen zijn echter zo scherp geworden dat ze zijn ontbrekende gezichtsvermogen perfect compenseren. Wie Daredevil (Ben Affleck) in actie wil zien, kijkt de gelijknamige film.
 • 4/4
  Lees meer
  Net als Kick-Ass gaat The Green Hornet over een hoofdpersoon die om een bepaalde reden ervoor kiest om een superheld te worden. In dit geval is het Britt Reid (Seth Rogen) die ervoor kiest om als The Green Hornet samen met zijn hulpje en vechtsportspecialist Kato, de strijd aan te gaan met de onderwereld van LA. Met een arsenaal aan bijzondere wapens, zetten The Green Hornet en Kato zich in voor gerechtigheid.

Mis nooit meer iets

We hebben zoveel leuke acties en aanbiedingen, die delen we graag met jou! Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven en we sturen alles lekker makkelijk, rechtstreeks naar jouw e-mailbox. Enne, stopzetten kan altijd.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!