Naar boven

Kerstballen breien is hip

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Nee, Kreatief met Kurk is niet terug. Als je de omslag van het boek Kerstballen breien ziet, gaan onze gedachten meteen terug naar de hilarische tv-serie van Arjan Ederveen en Tosca Niterink uit de jaren 90. Maar Kerstballen breien is niet om lacherig over te doen. Het is hartstikke hip en dé trend voor de feestdagen.

Paul de Leeuw

Wie afgelopen weekend naar Paul de Leeuw gekeken heeft, kent ze al: Arne & Carlos uit Noorwegen. Dit optreden van het ontwerpersduo zorgde ervoor dat er een ware run ontstond op hun boek Kerstballen breien. Wie had dat ooit gedacht. Breien won al langer aan populariteit, maar kerstballen breien? Ja, dat is het dus helemaal. Kerstballen in de traditionele Noorse breistijl, zoals we die kennen van de ‘schaatstruien’ van Mart Smeets. In het boek leer je hoe je de kerstballen maakt en doe je als ervaren brei(st)er nieuwe ideeën op. En dat alles aan de hand van de Noorse Victor & Rolf.

Eigenaardig en intrigerend duo, met een goed, authentiek concept en een hitboek over het onderwerp breien.

Gezien de positieve reacties op bol.com en de verkoopcijfers van dit boek lijkt het erop dat we dit jaar in Nederland ook de nodige kerstbomen kunnen verwachten met gebreide kerstballen. Dus wacht niet langer, start nu met breien, want anders red je die boom vol ballen voor de kerst niet.


 


Reageer hier en praat mee!