Naar boven

Glitterjurk – Jurk!

| Geschatte leestijd: 1 minuut

3 jaar na het verschijnen van de succesvolle debuut-cd Avondjurk van Jurk! komt vandaag Glitterjurk uit. Het nieuwe album van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven klinkt even veelzijdig als dat de heren zelf zijn.

Glitterjurk

Heel verrassend is het nieuwe album van Jurk! niet, maar dat is geen enkel probleem. Vond je Avondjurk uit 2010 een goed album, dan zal Glitterjurk zeker niet tegenvallen. Net als hun debuut-cd bevat Glitterjurk een mooie mix van gevoelige ballads, chansons en vrolijke uptempo popnummers, zoals de eerste single van het album: Als Ik Bij Jou Ben.

Bijzonder is ook het nummer Hakken, waar Jurk! Carel Kraayenhof en zijn Bandoneón voor heeft weten te strikken. Het vormt samen met De Stilte, Huil Nou, Ik Voel Dat Ik Je Ken en Slaap Lekker Lief de gevoelige kant van de plaat. Andere nummers als het blues-achtige Buurman (over de ‘gezellige’ bovenbuurman), de gitaren in Vrij en afsluiter Ze Zullen Het Weten (dat sterk doet denken aan Acda & De Munnik) laten de veelzijdigheid van het Jurk! zien.


 

De liedjes op dit album maken deel uit van de theatershow Glitterjurk, waarmee Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven op dit moment door het hele land toeren. In de zomer zal het duo de nummers ook op een aantal festivals ten gehore brengen. Gelukkig maar, want live kan Jurk! er ook iets van.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!