Naar boven

Inzicht in je energieverbruik

| Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Energiekosten kunnen maandelijks hoog oplopen, en als je pech hebt mag je je leverancier aan het eind van het jaar zelfs nog bijbetalen. Van een lagere rekening dromen we dus allemaal wel. Gelukkig zijn er de energiemeters van Zjools waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik.

Tot wel 30% energiebesparing

Ieder moment van de dag een idee krijgen van je energieverbruik en de kosten hiervan klinkt zeker interessant. Voordat je een van de twee Zjools meters in huis wilt halen, is het wel handig om te weten wat voor sensor zich in je meterkastje bevindt. Voor digitale sensors haal je deze in huis, maar als je een iets ouder model hebt met een draaischijf sensor is deze weer geschikt. Installeren doe je gemakkelijk zelf, zonder monteur. Als je wat handigheid krijgt in het apparaat en je eigen verbruik aan weet te passen kan het een energiebesparing van 30% opleveren. Voor een gemiddeld gezin is dat al gauw €300.

Lovende woorden

‘Het eerste kastje dat het verbruik in harde euro’s vertaalt. Daarnaast kan het dagverbruik direct worden vergeleken met vorige dagen,’ schrijft de Volkrant over het apparaat. Maar niet alleen de media is vol lof over Zjools. In 2011 eindigde het bedrijf in de top 5 van de Accenture Innovation Awards als één van de meest innovatieve concepten van Nederland. ‘Het wordt een spel,’ schrijft een enthousiaste gebruiker in een review. ‘Elke keer als ik langs het display loop, kijk ik naar het verbruik en probeer ik de volgende dag lager uit te komen.’


Reageer hier en praat mee!