Naar boven

In de tuin, het park of op reis: overal een stabiel wifi signaal met deze wifi versterkers

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Met de aanhoudende zomerse temperaturen brengen we meer en meer tijd buiten door: gezellig in de tuin zitten of op de camping staan. En ook daar willen we natuurlijk appen, YouTube filmpjes bekijken, foto's en video's versturen. Dat gaat niet met een wifi signaal van één streepje... maar er is een quick fix. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij een sterk wifi signaal in de tuin, studeerkamer of onderweg kan creëren.

Een stabiel wifi netwerk waar je ook bent

Muziek luisteren, je social media checken of opzoeken hoe de barbecue minder rookt: ook in de zomer kun je niet zonder snel internet. En daarbij wil je niet afhankelijk zijn van je mobiele bereik of een wifi-router net buiten bereik. En het onveilige, instabiele signaal van je hotel? Nee, dat is ook niets. Wanneer je een stabiel wifi signaal onderweg op reis wilt, is een mifi router de oplossing. Met deze mobiele router maak je een wifi hotspot via 4G en zo heb je altijd een snelle en stabiele verbinding. Of je nu in de auto zit, op een boot of in de natuur bent. Wil jij in of rondom je huis de wifi versterken, zodat je bijvoorbeeld ook in de tuin foto’s en video’s kunt versturen dan raden we een wifi versterker aan.

wifi versterker
+
+
+
+
Netgear EX6150
Netgear
€ 54,99
ASUS RP-AC51
ASUS
€ 39,95

Wifi in de tuin of in je studeerkamer

Laat jouw wifi het ook afweten zodra je buiten de kamer bent waar de router staat? Probeer dan een wifi versterker. Wil je bijvoorbeeld het wifi signaal in de tuin verbeteren, stop dan een wifi repeater in het stopcontact vlakbij de buitendeur en jij hebt ook in de tuin een sterk netwerk. De wifi versterker pikt het wifi signaal van je router op en herhaalt dat. Superhandig. Let er wel op dat je de wifi versterker in een stopcontact plaatst waar de router nog een stabiel signaal uitzendt.

Verschillende soorten wifi versterkers

Heb jij geen stopcontact over voor een wifi versterker? Koop dan een wifi booster met een geïntegreerd stopcontact. Wanneer je een apparaat bekabeld wilt aansluiten, dan koop je een wifi versterker met een netwerkpoort. Bij een moderne router, die ook een 5GHz netwerk opzet, dan is een wifi versterker met 5Ghz de juiste keuze.

wifiversterker
+
+
TP-Link RE450
TP-Link
€ 64,90

Hoe installeer je een wifi versterker?

Als je een WPS-knop op je router hebt, is het heel simpel. Stop de wifi versterker in het stopcontact, druk op de WPS-knop op de versterker en je router en hij maakt automatisch verbinding. Wifi versterkers werken goed samen met de (modem)router die je van je internetprovider krijgt. Heb je geen WPS-knop? Dan maak je verbinding met het netwerk via je laptop of computer. Deze stappen verschillen per merk. Kijk hiervoor in de handleiding van de wifi versterker. Tip van de specialist: plaats geen wifi versterker achter een andere wifi versterker. De versterker kan enkel het oorspronkelijke signaal van de router oppikken.

Bekijk alle wifi versterkers

Mifi: altijd je eigen wifi hotspot

Met een mifi creëer je op iedere locatie je eigen wifi-hotspot. Je stopt je simkaart in het apparaatje en jij hebt altijd en overal bereik. Op vakantie Facetimen, een film kijken of vakantiefoto’s versturen, met mifi kan dat allemaal. En jij hoeft niet meer ellenlang te wachten totdat je mobiel eindelijk een signaal heeft gevonden. Er zijn verschillende soorten mifi routers verkrijgbaar tussen de 50 en 230 euro. Bedenk je dus van tevoren hoeveel apparaten je wilt verbinden, hoe groot de accu moet zijn en of je bekabelde apparaten wilt aansluiten op een mifi router met netwerkpoort of USB-poort.

wifi versterker
+
+
TP-Link M7310 - MiFi Router
TP-Link
€ 104,90
Bekijk alle mifi routers

In welke kamer heb jij slecht bereik en kun jij een wifi versterker gebruiken?