Naar boven

Ilse DeLange – Eye Of The Hurricane

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe cd van Ilse DeLange uit. Eye Of The Hurricane zou eigenlijk al eind vorig jaar verschijnen, maar dat werd uitgesteld na het overlijden van haar vader. Nu is het nieuwe album er eindelijk. Uitgelicht! is er eens goed voor gaan zitten om de plaat te beluisteren.

Hits

Hoe je een album met alleen maar hits maakt heeft Ilse DeLange inmiddels aardig onder de knie. Eye Of The Hurricane is daar weer een voorbeeld van. Waar ze op haar vorige album Next To Me (2010) terug ging naar haar country-roots, doet Eye Of The Hurricane weer sterk denken aan The Great Escape (2006) en Incredible (2008). De invloeden van country zijn nog wel aanwezig, maar verder is het een plaat geworden vol hitgevoelige popnummers.

De sterke single Hurricane zet de toon voor de rest van het album dat ze voor het eerste zelf heeft geproduceerd. Ilse DeLange is een keertje niet naar Amerika vertrokken voor haar nieuwe plaat, maar koos de vernieuwde Wisseloord Studio’s in Hilversum als locatie voor de opnamen. Samen met haar vriend Bart Vergoossen en Csaba Petocz, die eerder al betrokken was bij platen van Leann Rimes en de laatste van Alanis Morissette, produceerde ze de plaat.


 

Fris

Dat Ilse goed heeft geluisterd naar de hedendaagse pop- en rockmuziek is duidelijk. Horen we daar een Black Keys-achtig begin van Magic? En zo zijn er meer nummers op het album waar verwijzingen in zitten naar de sound van nu. Dat maakt van Eye Of The Hurricane een fris en modern klinkende plaat. Af en toe is er ook ruimte voor een zwaardere toon. De ontroerende ballad Time Will Have To Wait schreef ze speciaal voor haar overleden vader.

Ilse DeLange kan trots zijn op Eye Of The Hurricane. Na een moeilijk jaar voor het eerst je eigen album produceren en dan zo laten klinken is knap. Het is een waardige opvolger geworden van The Great Escape en Incredible, haar vorige hitalbums.

Deluxe Edition

Eye of The Hurricane is exclusief bij bol.com verkrijgbaar als Deluxe Edition. Als extra krijg je dan een dvd met backstage opnamen en 2 akoestische tracks.


Reageer hier en praat mee!