Naar boven

Het Nederland van Charlotte Dematons

| Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Voor wie nog op zoek is naar een boek om te profiteren van het gratis geschenk tijdens de Kinderboekenweek is het boek Nederland een aanrader. Aan de hand van prachtige illustraties brengt Charlotte Demantons Nederland in kaart. De steden, de natuur, maar ook de oerhollandse tradities en gewoonten.

Unisex regenjacks

Er valt veel te ontdekken op de illustraties in het 54-pagina’s dikke prentenboek van Charlotte Demantons. Op elk van de 28 illustraties zijn in ieder geval één kinderliedje, een personage uit de kinderliteratuur en een historische gebeurtenis te zien. Je moet er vaak wel goed naar zoeken, want er gebeurt veel op de illustraties. De grote steden, de Waddeneilanden, carnaval in Breda trekken aan ons voorbij in het boek. Binnen de sfeer van elke pagina heeft Charlotte Demantons kleine details uit de Nederlandse samenleving vaak op humoristische wijze toegevoegd. Van pensionada’s in unisex regenjacks op een fiets tot een oma met een rollator.

Het ontdekken en de grappige details zorgen ervoor dat Nederland voor zowel kinderen vanaf een jaar of 4 als voor volwassen een prachtig boek is. Als je nog een goed cadeau zoekt voor iemand of voor jezelf dan mag dit bovenaan het lijstje.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!