Naar boven

Het jaar 2012 in cartoons

| Geschatte leestijd: 1 minuut

De eurocrisis, de verkiezingen, het dramatisch verlopen EK-voetbal, de Maya-kalender. Het kwam allemaal voorbij in 2012. Zo aan het einde van het jaar blikken we terug. En wat is er nou leuker om dat te doen met deze 3 jaaroverzichten in cartoons.

 • 3/3
  Hein de Kort

  2012 het jaar van Hein

  Lees meer
  2012 het jaar van Hein is een mooi overzicht van de beste cartoons en strippagina’s die Hein de Kort het afgelopen jaar maakte voor verschillende media. Van Pegels & Zwart Zaad voor Het Financieele Dagblad, Piet en Riet van de Buis en Dirk en Desiree voor Revu maken zich druk over de Maya-kalender, de hypotheekrenteaftrek en de paniek op de beurzen. Dit geheel in eigen stijl.
  • 2/0
   Bas van der Schot, Tom Janssen, Jos Collignon, Len Munnik & Stefan Verwey

   2012 opgetekend

   Lees meer
   De beste en scherpste cartoonisten die je kent van de Nederlandse kranten hebben zich verenigd en komen gezamenlijk met het boekje 2012 opgetekend met daarin de beste (politieke) cartoons van 2012. Zij ontfermen zich over het meldpunt voor de Polen, de onderhandelingen in het Catshuis en de ruzies bij Ajax. In simpele cartoons leggen ze de vinger op de zere plek.

    • 1/0
     John Reid, Bastiaan Geleijnse & Jean-Marc van Tol

     Het afzien van 2012 - Fokke & Sukke

     Lees meer
     Als sinds 2000 blikken eend Fokke & kanarie Sukke op hun bekende wijze terug op het jaar. Zo ook op 2012. Met hun droge maar treffende humor zijn ze mateloos populair bij hun fans. Elk jaar is Het afzien van weer een cadeau en een verrijking van de verzameling. Je bent zo door het boekje heen, maar het blijft leuk om het zo af en toe open te slaan. FARC, de beursgang van Facebook, Badr Hari, het komt allemaal voorbij.


    Reageer hier en praat mee!