Naar boven

Het donderdagalternatief voor: The Man With The Iron Fists

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Een decennium geleden stond Russell Crowe te boek als een zeer knap acteur. En dan ging het over zijn acteren én looks. Ruim tien jaar en dito kilo verder, is hij terug in de bombastische film The Man With The Iron Fists. Een film die doet terugverlangen naar Crowes gloriedagen...

The Man With The Iron Fists

Russell Crowe speelt in deze actiefilm de rol van Jack Knife, een ruige Britse militair, die in een Chinees 19e-eeuws dorpje vecht met andere bandieten en boeven om een graantje mee te pikken van een –in de buurt- ontdekt goudtransport. Het is voor het eerst sinds tijden dat we Russell Crowe weer zien in een bombastische rol in een grote Hollywood-productie. Rapper RZA schreef en regisseerde de film, onder begeleiding van niemand minder dan Quentin Tarantino. Het mocht niet baten. De recensies over de film zijn niet allemaal zo positief: een hoop gedoe met weinig verhaal. En dan ziet Russell Crowe er met wat kilootjes en jaren extra ook niet meer zo appetijtelijk uit als in zijn hoogtijdagen… Een mooie aanleiding om op de bank te kruipen en terug te gaan in de tijd. Naar twee films, waarin een knáppe Crowe Oscarwinnende rollen speelde: Gladiator en A Beautiful Mind.

Alternatief 1: Gladiator

De film die Crowe een Oscar opleverde voor Beste Acteur. In Gladiator zien we Crowe als überman! Merendeel van de tijd gekleed in een harnas, zijn zwaard altijd dichtbij, vecht hij in de rol van Maximus voor wraak, nadat zijn vrouw en kind vermoord zijn door keizer Commodus, gespeeld door ook als zo’n knappe Joaquin Phoenix. In gevangenschap wordt Maximus meegenomen naar Afrika, waar hij als gladiator ingezet wordt. Je begrijpt: een hoop vechten, bloed en bruutheid. Afgewisseld met de gevoelige blik van Crowe, want een stoere man heeft ook heus gevoel.

Alternatief 2: A Beautiful Mind

In A Beautiful Mind laat Crowe zich van een heel andere kant zien. Hier geen brute pakken, bloederige vechtscènes en machopraat. Crowe speelt in A Beautiful Mind de ingetogen rol van schizofrene wiskundige John Nash. In zijn intelligentie en gekte ontfutselt hij de meest ingewikkelde codes voor het Pentagon en Ministerie van Defensie. Dat levert natuurlijk problemen op voor Nash’s veiligheid. In de loop van de film gaan de waarheid en Nash’s hallucinaties door elkaar lopen, waardoor je als kijker soms op het verkeerde been wordt gezet. Niks erg. Als we voor enkel actie gingen, kochten we wel een kaartje voor The Man With The Iron Fists.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!