Naar boven

Het donderdagalternatief voor The Hobbit

| Geschatte leestijd: 3 minuten

En daar zijn ze weer, die kleine rakkers van Lord of the Rings, met een nieuwe kaskraker. Is de quest naar de bioscoop toch nog iets te ver, zak dat achterover op de bank met een van deze alternatieven.

The Hobbit

In een ver ver verleden, ver voor The Lord of the Rings, besloot schrijver Tolkien een kinderboekje te schrijven voor zijn kinderen. Over een klein minimensje, genaamd een hobbit, die op avontuur ging. Toen het af was, stuiterden zijn kinderen het bed uit van enthousiasme. Later zou de wereld volgen, want het boekje zou de opmaat zijn van de beroemdste fantasy epos ter wereld. The Hobbit is een stuk minder groots en draait om de oom van Frodo: Bilbo, tovenaar Gandalf , een stapel dwergen, en een draak. Toch heeft regisseur Peter Jackson alle registers open getrokken bij de verfilming, waardoor de film zeker niet voor de allerkleinsten lijkt te zijn.

Regie: Peter Jackson
Acteurs: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
Release: 12 december 2012
Genre: Fantasy
Duur: 166 minuten

 

Chronicles of Narnia

In het hoofdstuk uit de kluiten gegroeide kinderverhalen hoort Chronicles of Narnia zeker. Pratende leeuwen, indianenmuizen, weerwolven, je kan het zo gek niet verzinnen, of ze leven in Narnia. Het boek stamt al uit de begin van de jaren vijftig en verkocht toen vlot honderd miljoen exemplaren. Met zo’n succes was het al eerder tijd voor een verfilming zou je zeggen, maar net zoals met zoveel fantasy verhalen durfden filmmakers het pas aan nu special effects de droomwerelden ook echt na kunnen maken. Een behaarde acteur die een leeuw speelt voor een beschilderde achtergrond van Bob Ross is toch minder spannend. De eerste verfilming kwam uit in 2005: De Kronieken Van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast. Twee delen volgden daarna in 2008 en 2010.

 

Harry Potter

Nu mag Harry Potter volgens fantasy-puristen natuurlijk nog niet eens de schoenen poetsen van Gandalf de Grijze, toch is de Harry Potter serie wel de best verkochte kinderfantasy ooit. Kun je toch moeilijk omheen dus. De boeken werden al door hele volksstammen volwassenen gelezen, maar ook bij de films keek pappa en mamma graag mee met de kroos. Sterker: sommige scenes zijn zo heftig in special effects dat die kroos al lang achter de bank weggekropen zat. Heerlijk alternatief dus, en je hebt keuze uit maar liefs 8 films. Er zijn maar 7 boeken, maar het laatste boek met de gezellige titel De Relieken van de dood is uitgesmeerd over twee films.

 


Reageer hier en praat mee!