Naar boven

Het donderdagalternatief voor: Pitch Perfect

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Muzikale komedies zijn hot. Aanstaande donderdag gaat de nieuwste in dit genre in première: Pitch Perfect. Zoals je van ons gewend bent, zochten wij ook twee alternatieven uit voor als je liever vanaf de bank mee wilt zingen en swingen.

Pitch Perfect

In Pitch Perfect speelt de rebelse Beca (Anna Kendrick) de hoofdrol. Ze is net begonnen met haar studie aan de universiteit en wordt gevraagd voor a capella zanggroep The Bellas. Eerst beweert ze niet te kunnen zingen, maar uiteindelijk blijkt ze natuurlijk een gouden keeltje te hebben. Beca voegt zich bij de groep maar vindt het repertoire wel erg saai en braafjes. Ze brengt leven in de brouwerij door met hippe songs en flitsende choreografieën op de proppen te komen. De meiden van de zanggroep kunnen niet allemaal even goed met elkaar door één deur wat voor de nodige catfights zorgt, maar als ze eenmaal samen zingen klinkt het fantastisch. Door de nieuwe mash-ups van Beca maken ze opeens ook weer een kans in de nationale competitie die elk jaar gehouden wordt.

Pitch Perfect zit vol met top 40 hits en classics. Ze zijn gemixed tot een heerlijke nieuwe soundtrack waarbij het maar moeilijk is om rustig in je stoel te blijven zitten.


 

Alternatief 1: Hairspray

Voor de cast van deze dansfilm zijn een hoop sterren uit de kast getrokken (en voor de kapsels een hoop haarlak!) Hairspray speelt zich af in 1962 en gaat over de mollige tiener Tracy Turnblad die geobsedeerd is door de Corny Collins Show. Samen met haar beste vriendin haast ze zich elke dag uit school naar huis om de show te kunnen kijken, tot grote ergernis van haar moeder Edna (gespeeld door John Travolta). Als Collins op een dag aankondigt dat één van de dansers met zwangerschapsverlof gaat en er audities worden gehouden voor een vervangster staat Tracy natuurlijk vooraan. Het lukt Tracy om de aandacht de trekken van de presentator van de show en voor ze het weet is ze de nieuwe ster. Dit tot grote ergernis van de populaire Amber Von Tussle die tot voor Tracy’s komst de dancing queen was en wiens moeder, Velma Von Tussle (Michelle Pfeiffer), de eigenaar van het tv-station is. Tracy komt er achter dat zij geen Afrikaans-Amerikaanse dansers in de show willen hebben. Ze vindt dit oneerlijk en is vastbesloten dit te veranderen en Amber en haar moeder van hun troon te stoten. Als je van muziek, kleding uit de sixties én John Travolta in een jurk houdt, is deze film zeker een must-see.


 

Alternatief 2: High School Musical 3

Of je nou deel 1, 2 of 3 kijkt: High School Musical spat van je scherm door de vele zang en dans. De eerste twee delen werden gelijk op televisie uitgezonden. De films bleken echter enorm goed te scoren en daarom ging High School Musical 3: Senior Year wél in de bioscoop in première. Net als in de eerste twee delen volgen we de tieners Troy en Gabriëlla. Na het behalen van hun diploma zullen zij allebei naar een andere universiteit gaan, maar de grote vraag is dan natuurlijk: hoe moet het verder met hun relatie? Samen met de rest van de Wildcats organiseren ze een voorjaarsmusical over de onvergetelijke ervaringen van hun jeugd, hun dromen en hun angsten voor de toekomst.


 

Meer muzikale speelfilms

Voor nog meer muzikale speelfilms kun je uitstekend bij bol.com terecht. Klik hier voor het volledige overzicht.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!