Naar boven

Het donderdagalternatief voor: Django Unchained

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Er is er weer één! Een Tarantino, bedoelen we. Zijn nieuwste, Django Unchained, gaat donderdag in première. Zoals je van ons gewend bent, zochten wij ook twee alternatieven uit voor als je liever thuis voor de buis zit.

Django Unchained

Django Unchained is Tarantino’s vertaling van de westernfilm Django uit 1966. Django Unchained speelt zich af in de negentiende eeuw in zuiden van de Verenigde Staten, twee jaar voor de Amerikaanse burgeroorlog. Hoofdpersoon is Django (Jamie Foxx), een zwarte slaaf op een plantage in Mississippi. De Duitse premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz) is op jacht naar de moorddadige gebroeders Brittle en alleen Django kan hem naar deze brute broers leiden. Schultz doet Django een aanbod: samenwerken als premiejager en in ruil daarvoor zal Schultz Django vrijlaten én hem helpen zijn vrouw te vinden. Django’s vrouw wordt vastgehouden op de ranch Candyland van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), die hen gebruikt als seksslavinnen. Kortom: genoeg ingrediënten voor een echte Quentin Tarantino. De Amerikaanse regisseur Spike Lee is geen fan: “De Amerikaanse slavernij was geen spaghettiwestern. Het was een holocaust.”

 

Al een beetje in de Django Unchained-sfeer komen? Pre-order dan hier de film of bestel alvast de soundtrack!

Alternatief 1: Inglourious Basterds

Nog een Tarantino-film met Christoph Waltz is Inglourious Basterds uit 2009. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) weet maar net te ontsnappen aan de moordpartij van haar familie onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa (Waltz). Ze vlucht naar Parijs waar ze onder een nieuwe naam een filmtheater opent. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een groep Joodse soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) wraak op de nazi’s. Interessant detail is dat Tarantino voor deze film per se Duitse acteurs voor de Duitse rollen wilde, Britse voor de Britse rollen en Franse voor de Franse rollen. De acteur die Hans Landa zou spelen, moest vloeiend Duits, Frans, Engels en Italiaans spreken. Pas net voor de eerste opnamen vonden ze de geschikte acteur, de Oostenrijker Christoph Waltz.

Alternatief 2: Death Proof

Hou je van films met veel -soms grappige- dialoog, onbekende sixties en seventies soul en rock-’n-roll en autoachtervolgingen? Dan is Death Proof je film! De coole dj, Jungle Julia, houdt van uitgaan met haar vriendinnen Shanna en Arlene. De girls krijgen flink veel aandacht, zo ook van Stuntman Mike, die ze volgt, verleidt en met zijn auto vermoordt. Daarna gaat de film over naar vier vrouwen werkzaam in de filmindustrie, onder wie twee stuntvrouwen. Twee acteurs geven de film wat extra’s: Kurt Russell als de maniakale seriemoordenaar en Zoë Bell, die je kent als de stuntvrouw van Uma Thurman in Kill Bill. En dat betekent dat alle stunts in Death Proof echt zijn uitgevoerd. Tarantino verwijst in zijn film naar bepaalde soorten exploitatie- en B-films maar je hoeft deze films niet per se gezien te hebben om in het verhaal te worden meegenomen. Niet Tarantino’s beste, maar zeker wel een vermakelijke film.

Weekaanbieding

Scoor in de periode 15-1 t/m 21-1 de originele Django (ja, de originele) voor slechts € 7,99. Goeie deal!

Meer Tarantino

Voor nog meer films van Quentin Tarantino kun je uitstekend bij bol.com terecht. De Tarantino Xx Collection is een box met acht Tarantino films die de eerste twintig jaar van zijn indrukwekkende carriere te illustreren. Waaronder Pulp Fiction, Kill Bill Vol. 1, Reservoir Dogs, Jackie Brown en True Romance.


Reageer hier en praat mee!