Naar boven

Het aanzien van 2012

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Vanaf vandaag ligt het in de winkel: Het aanzien van 2012. Het jaaroverzicht van 2012 in boekvorm. Houd je alle hoogte- en dieptepunten uit het nieuws van het afgelopen jaar graag in herinnering dan is dit hét meest complete overzicht.

Het aanzien van 2012

Het aanzien van wordt al vanaf 1962 jaarlijks uitgegeven en is uitgegroeid tot het bekendste jaaroverzicht van Nederland. Uit de periode van 1 januari tot en met 31 december worden de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen geselecteerd en die krijgen een plek in de nieuwste editie. Met de prachtige, begeleidende kleurenfoto’s is dit boek een mooie herinnering aan het afgelopen jaar. En sla je het boek jaren later nog eens open dan bekruipt je meteen weer een ‘oh-ja-gevoel’.

Op de omslag van Het aanzien van 2012 zien we al wat de grote gebeurtenissen waren. Mark Rutte en Diederik Samson nemen de meest prominente plek in. Misschien ook wel een logische keuze aangezien 2012 een actief politiek jaar was. De onderhandelingen in het Catshuis, de val van het kabinet, de Kunduz-coalitie en de uiteindelijke verkiezingen met de heren Rutte en Samson als de grote winnaars. Maar naast alle politieke beslommeringen was er ook veel moois. De prachtige turnprestatie van Epke Zonderland in Londen, de voorpret op misschien weer een Elfstedentocht en André Kuipers die voor de 2e keer de ruimte in mocht.

Helaas leverde 2012 ook veel trieste gebeurtenissen op. Het ski-ongeluk van prins Friso, het kapseizen van het cruiseschip Costa Concordia en de rellen bij Project X in Haren hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Wat is volgens jullie hét nieuwsmoment van 2012?

12
0%
Heineken-ontvoerder Willem Holleeder komt vrij
13
0%
Het ski-ongeluk van Prins Johan Friso
14
0%
De Franse stomme film The Artist wint 5 Ocsars
15
0%
Het ongeluk met een Belgische bus in Zwitserland
16
0%
De val van kabinet-Rutte I
17
0%
Het EK-voetbal eindigt voor Nederland dramatisch
18
0%
Epke Zonderland wint goud
19
0%
Het ‘Facebook-feest’ Project X in Haren
20
0%
Barack Obama wordt herkozen als president
21
0%
Lance Armstrong raakt zijn tourzeges kwijt
22
0%
Iets anders, laat het ons weten in een comment

Reageer hier en praat mee!