Naar boven

Geniet nóg meer van je citytrip met deze handbagagekoffers

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Citytrips zijn hot! Natuurlijk kun jij tijdens een citytrip niet zonder al je belangrijke spullen. Je oplader, toilettas, nieuwe set kleding, schoenen... en ga zo maar door. Een goede koffer is daarom heel belangrijk. Hier zetten we de beste handbagagekoffers van bekende merken voor je op een rij. Lees snel verder, want je kunt er ook nog eentje van Samsonite winnen!

Ontdek de mooiste steden

Steeds meer Nederlanders en Belgen gaan in het voorjaar een weekendje weg om een nieuwe stad te ontdekken. Vaak ergens in Europa (vanwege de afstand), maar soms zelfs daarbuiten. Tal van reisbloggers en -vloggers is zelfs druk bezig om voor jou wereldwijd de beste steden te ontdekken. Maar ook in eigen land verblijven steeds meer mensen gezellig een weekendje in een hotel of in een appartementje. Genoeg moois om te ontdekken! Om jouw tripje nog net iets aangenamer te maken, lichten we de beste handbagagekoffers voor je uit.

Onze top 3 voor dit voorjaar:

 1. Porto – Portugal
 2. Napels – Italië
 3. Bergen – Noorwegen
Citytrip handbagagekoffers
Kies jouw favoriete koffer...
Citytrip handbagagekoffers
...en ga op avontuur!

Een plekje voor al je souvenirs

Ga je op citytrip, dan wil je natuurlijk genoeg spullen mee kunnen nemen. Op zoek naar een koffer die flexibel in te delen is? Een zachte koffer is dan de beste optie. Zachte koffers worden ook wel softcases genoemd. Ze zijn lichtgewicht en er passen veel spullen in doordat de stof meerekt. Deze handbagagekoffers zijn minder geschikt voor mensen die breekbare spullen willen vervoeren in een koffer. Doe je dit toch, zorg dan dat je de nieuwe vaas of fles port goed inrolt in een handdoek. Bekijk hier al onze zachte koffers van bekende merken zoals Kipling, Eastpak en Samsonite.

Bekijk alle softcases

Bescherm je bagage optimaal

Harde koffers, ook wel hardcases genoemd, zijn robuust en beschermen je bagage tegen een stootje. Ook zijn deze handbagagekoffers waterdicht waardoor gebruik van een kledingtas of vacuüm zak niet nodig is. Hardcases zijn (in tegenstelling tot softcases) ideaal om breekbare bagage in te vervoeren. Ze zijn echter minder flexibel in te delen en vaak iets zwaarder in gewicht. Bekijk hier al onze citytrip hardcase koffers van bekende merken zoals SUITSUIT, Princess Traveller, Delsey en American Tourister.

Bekijk alle hardcases

Citytrip-tips: je koffer inpakken

Je koffer inpakken is een belangrijk onderdeel van je trip. Met deze tips ben je altijd op tijd klaar, vergeet je niets én mag je koffer gegarandeerd mee het vliegtuig in.

 1. Begin op tijd!
  Haastig je koffer inpakken voor je vertrekt? Daar wordt niemand blij van. Begin op tijd zodat je niets vergeet en alle tijd hebt om je koffer netjes in te pakken. Leg in de aanloop naar je vertrek alvast wat spulletjes bij elkaar zodra je eraan denkt. Op het moment van inpakken ligt alles netjes op een stapeltje (of op een grote hoop) en kun je het snel opvouwen en pakken.
 2. Inpaklijst
  Maak vooraf een inpaklijst voor alle dingen die je mee wilt nemen, zo vergeet je niets! Essentieel; je paspoort, pinpas, creditcard en een oplader. Belangrijk: toiletspullen, schone kleding en een camera. Leuk om mee te nemen: een boek, muziek en een reisspel. Tip: online vind je vaak de meest complete paklijsten. Lees deze snel door voor je vertrek en stop nog gauw in je koffer wat je mist.
 3. Let op de afmetingen
  Wanneer je een stedentrip maakt is de kans groot dat je alleen handbagage mee mag nemen aan boord. Let dus goed op de afmetingen die handbagagekoffers mogen hebben van de maatschappij waarmee je vliegt. Let daarnaast ook op de vloeistoffen die je meeneemt (parfum, douchegel, etc.) en stop deze vloeistoffen in flesjes van maximaal 100 ml. Deze flesjes moet je vervolgens weer verpakken in een afsluitbare plastic zak.

Maak kans op een Samsonite reiskoffer!

Denk je aan koffers, dan denk je aan Samsonite. En daarom hebben we goed nieuws! We geven namelijk 3x de Samsonite Base Boost – Reiskoffer Handbagage – Zwart van dit innovatieve reismerk weg. Deze stijlvolle zachte handbagagekoffer op 4 wieltjes is de perfecte reispartner voor fijne citytrips, waar je ook naartoe gaat. Meedoen? Vul dan onderstaand winformulier in en maak direct kans. Veel succes!


Waar gaat jouw volgende citytrip naartoe?