Naar boven

Halloween, een gruwelijk goed feest

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Zombies en vampiers, spookhuizen en pompoenen; nog even en het is weer Halloween. En dat betekent dat je op 31 oktober in de huid mag kruipen van een griezelig personage. Maar wat trek je aan dit jaar? Laat je inspireren door dit blog en schrik niet van de hoeveelheid kostuums waaruit je kunt kiezen...

De oorsprong van Halloween

Halloween, waar komt dat nou eigenlijk vandaan? Je eerste ingeving is waarschijnlijk ‘Amerika’, maar dat is onjuist. Het feest is overgewaaid uit Ierland en Groot-Brittannië. Halloween is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain, de Keltische variant van oudejaarsdag, die werd gevierd op 31 oktober. De Kelten geloofden dat de geesten van de overledenen op deze dag terugkeerden naar de aarde. Om hun gunstig te stemmen, organiseerden de Kelten op deze dag een avondmaal en reserveerden enkele stoelen voor de goede geesten. Om de boze geesten op een afstand te houden, verkleedden ze zich zo griezelig mogelijk én er werden offers gebracht in de vorm van etenswaren, waaronder pompoenen.

Halloween

Trek wat engs aan

Halloween draait dus om de pompoenen met een angstaanjagend gezicht, maar zeker ook om een gruwelijk goed kostuum. Gelukkig hebben we er daar veel van in onze Halloween-winkel. Wil je verkleed gaan als heks, vampier of skelet, dan heb je een horrorkostuum van Boland nodig. Ook jonge Halloween-fans kunnen bij dit merk terecht, bijvoorbeeld om een heksenkostuum in huis te halen. Eucalypta, eat your heart out.

Bloederige beroepen

Kruip jij dit jaar in de huid van een enge arts met twee linkerhanden en een bloederige doktersjas, een allesbehalve behulpzame zombie-zuster of een horrorchirurg? Aan jou de keuze. Het Halloween-assortiment van Folat is trouwens schrikbarend groot, dus als je tijdens Halloween (of Carnaval) liever een ander bloederig beroep uitoefent, dan ben je bij dit merk aan het goede adres.

Duivels, spinnen en de Dark Dodger

Weet jij wie de Dark Dodger is? Nee? Klik dan hier om ‘m te ontmoeten. Is dit niet wat je in gedachten hebt voor Halloween 2018? Geen probleem, in het assortiment van Rubies vind je ook duivelskostuums en capes met spinnenprints (voor hem en voor haar), om jezelf te verkleden als een creepy figuur. Toch op zoek naar wat anders? Kijk dan in het volledige Rubies-assortiment.

Voor de Halloween-kids

Voor de kids die gek zijn van de griezelserie Nachtwacht zijn er verkleedpakken waarmee ze zich kunnen verkleden als hun favoriete personage. Ze kunnen kiezen uit Wilko, Keelin en Vlad, de weerwolf, elf en vampier die samen de Nachtwacht vormen. Ook de andere verkleedpakken van Studio 100 zijn de moeite waard.

Winactie

Schrik niet, want door mee te doen met deze winactie maak je kans op een van de vier ‘verschrikkelijke’ prijzen: een bloederige doktersjas, een zombie-zuster-kostuum, een gesigneerd Nachtwacht-kostuum en een rode cape. Vier prijzen dus, die we verloten onder iedereen die een e-mail met zijn/haar NAW-gegevens stuurt naar weblog@bol.com. Zet wel de volgende tekst in je onderwerpregel, anders tellen we je inzending niet mee: ‘Winactie Halloween’. Hierna is het kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 11 november 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons en wordt hun prijs zo spoedig mogelijk toegestuurd. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.

In welk griezelig kostuum wil jij gezien worden met Halloween?

1
0%
Vampier
2
0%
Zombie
3
0%
Heks
4
0%
Skelet
5
0%
Ik doe hieronder een andere suggestie


Jouw suggestie: