Naar boven

Grid 2: helm op en gaan!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Gek van racegames? Zo ja, dan tref je het, want Grid 2 is uit, de langverwachte opvolger van Race Driver: Grid, een game die in 2008 hoge ogen gooide. Grid 2 biedt de speler veel diversiteit op het gebied van circuits, auto’s en spelvarianten. Kortom, genoeg uitdagingen om je een paar maanden zoet te houden. De ins en outs van de game stippen we hier voor je aan en aan het einde van dit artikel kun je meedoen aan een te gekke winactie!

Ondergedompeld in de racerij

Uiteraard draait Grid 2 om het racen zelf, maar zijn voorganger onderscheidde zich van de talloze andere racegames op de markt door de speler het gevoel te geven zelf een raceteam op te richten en daarmee langzaam de wereld te veroveren. In Grid 2 is de insteek hetzelfde en het motto van de singleplayermodus is dan ook ‘total raceday immersion’. Spelers worden ondergedompeld in de wereld van de racerij en Codemasters, de ontwikkelaar van het spel, heeft ditmaal meer in petto dan alleen het opstarten van je eigen team. Van onbekende coureur werk je je ditmaal niet alleen op tot teambaas, er moet een heel nieuwe racetoernooi uit de grond worden gestampt. Je mag dus aan de bak als racer en manager.

Trailer Grid 2

Slimme tegenstanders

Net als in Race Driver: Grid wordt de speler zonder verdere aankondiging in de eerste race gedropt om zijn skills te tonen. Wat meteen opvalt, is dat Grid 2 er geweldig uitziet op alle platformen, in ieder geval totdat je het gaspedaal indrukt en al je aandacht nodig is voor het winnen van de race. Het gevoel van racen is nog altijd ongeëvenaard en vooral de tegenstanders maken indruk door zich constant te gedragen zoals je zou verwachten van een menselijke racer. Zoals eerder geschreven wordt de singleplayermodus gekenmerkt door de terugkeer van een verhaallijn. Als jonge coureur word je benaderd door de steenrijke Patrick Callaghan, die zijn eigen World Series of Racing wil promoten, en daar heeft hij jou voor nodig. Jij moet vervolgens racers uit andere kampioenschappen zien te verslaan en ervoor zorgen dat de nieuwe raceserie van Callaghan alle aandacht krijgt.

Veranderende tracks

Doordat het uitdagen van racers over de hele wereld bij je takenpakket hoort, krijg je in Grid 2 allerlei soorten races voor je kiezen. Zo kom je bijvoorbeeld ook Drift- en Elimination-events tegen. Daarnaast zijn er de nieuwe LiveRoute-events. Dit zijn in principe normale races met als groot verschil dat de rondjes niet hetzelfde zijn. De lay-out van de track wordt doorlopend aangepast. Waar in de eerste ronde nog een hairpin naar links zat, kan nu ineens een recht stuk of een bocht naar rechts zitten. Zo moet je als speler dus continu scherp blijven. Overigens is het aantal tracks in Grid 2 enorm: de lijst telt maar liefst meer dan 100 verschillende circuits die je bij dag of nacht kunt rijden. Het aantal auto´s is wat minder indrukwekkend: 75.

Meer racegames

Grid 2 is op 31 mei verschenen voor de PC, de Xbox360 en de PS3. Ben je op zoek naar een andere racegame? Kijk dan hier.

Win Grid 2!

Racers opgelet! Door mee te doen aan deze winactie maak je kans op Grid 2. We verloten in totaal 4 exemplaren, twee voor de PS3 en twee voor de Xbox360, onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Let op: deze actie duurt tot en met 3 juli 2013. De winnaars krijgen na de actie bericht van bol.com én natuurlijk de game toegestuurd.


Reageer hier en praat mee!