Naar boven

Ervaar Windows 10 op je PC en smartphone!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Windows 10 van Microsoft is inmiddels al een tijdje op de markt. De hoogste tijd om je oude Windows-versie gratis (!) te upgraden. Maar waarom is het slim om dat te doen? En wat betekent dit voor de Lumia 550, 950 en 950 XL? We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Windows 10 voor desktop

Bij Windows 8 hebben we ze even moeten missen, maar de startknop en het startmenu zijn gelukkig terug! Lekker vertrouwd. De tegels zijn er nog wel, maar zitten handig in je startmenu verwerkt. Het startmenu heeft bekende functies zoals meest gebruikte programma’s en je laatst geopende bestanden en je kunt zelf favorieten toevoegen. Een andere unieke feature die je overal terugvindt is je ‘personal assistant’. Ze heet Cortana en kan het internet voor je afzoeken, bestanden vinden, je kalender bijhouden en zelfs even met je kletsen. Aan de Nederlandse versie wordt overigens nog gewerkt.

Windows10_sfeer

Microsoft Edge: Een nieuwe internetbrowser

En dan nu misschien wel de belangrijkste verandering. Namelijk de nieuwe internetbrowser: Microsoft Edge. Volgens Microsoft is Windows 10 namelijk het begin van “de volgende generatie” van besturingssystemen, dus moest de browser ook compleet op de schop. En dat is gelukt! Microsoft Edge is ontwikkeld om snel, productief en persoonlijk te zijn. Naast de snellere laadtijd, zit de browser boordevol features. Onze favoriet: de markeerstift. Een leesweergave die alle nodeloze opmaak, plaatjes en linkjes weghaalt. Als je een laptop met touchscreen hebt, kun je ook naar hartenlust tekenen, markeren, schrijven en meer, gewoon in je browser.

Virtual Desktops: Nooit meer een overvol scherm

Je herkent het vast: je zit nog maar net achter je computer en je beeldscherm staat al helemaal vol met schermen, programma’s, folders en andere vensters. Zucht… Wat een chaos. Windows 10 heeft hier gelukkig een oplossing voor gevonden. Je kunt namelijk zoveel schermen als je wilt aanmaken zonder dat je extra monitoren hoeft te kopen. Want je opent met gemak extra desktops waarop je alles makkelijk kunt ordenen. Zo schakel je gemakkelijk naar andere programma’s zonder dat je ze opnieuw hoeft op te starten. Overzichtelijk én efficiënt!

Windows10_sfeer7

Laat je laptop achter

De laatste nieuwe feature van Windows 10 die zeker het benoemen waard is, is Windows Continuum. Je telefoon, je tablet en je laptop… Allemaal draaien ze op Windows 10. Wel zo praktisch nu één apparaat vaak meerdere van bovenstaande rollen vervult. Het toetsenbord van je laptop kan er bijvoorbeeld af om verder te werken als een tablet en je telefoon kun je aansluiten op je televisie om ‘m als computer te gebruiken. Daar is Windows 10 helemaal op aangepast. Koppel je je toetsenbord en muis los van je 2-in-1 laptop? Dan gaat Windows 10 automatisch verder in tablet-modus. En ook wanneer je je telefoon aansluit op je televisie past ‘ie zich hierop aan. Ideaal!

Windows10-update-smartphoen

Windows 10 voor smartphones

Nu we het toch over smartphones hebben.. Ook voor de smartphones met Windows biedt deze nieuwe versie wat positieve extraatjes. Je favoriete diensten van Microsoft werken naadloos op verschillende apparaten, dus ook op je smartphone. Handig! Dankzij het verbeterde Action Center verricht je al je dagelijkse werkzaamheden veel sneller. Ook op het gebied van apps zijn er flinke verbeterslagen gemaakt, vooral bij de Office-apps. Even een Word-documentje openen of een PowerPoint aanpassen in de trein? Dat kan! En als je thuis bent werk je dankzij je cloudopslag via OneDrive net zo gemakkelijk verder op je computer of tablet. Door iris-authenticatie bij de Lumia 950 en Lumia 950 XL, heb je een persoonlijke inlog-ervaring zonder pincode. Zo zijn al je bestanden van je smartphone veilig en alleen door jou te bereiken.

+
+
+
+
Microsoft Lumia 950 - Zwart
Microsoft
€ 394,95
Microsoft Lumia 950 XL - Zwart
Microsoft
€ 549,95

Windows 10 uit de doos

Snel je smartphone updaten naar Windows 10 dus. Bij deze pareltjes is updaten overigens niet eens nodig. De gloednieuwe Lumia 550Lumia 950 en Lumia 950 XL beschikken namelijk direct al over alle voordelen van Windows 10. Zo kun je meteen genieten van je favoriete diensten van Microsoft!

Bekijk alle laptops met Windows 10Bekijk alle smartphones met Windows


Heb je zelf nog toffe features gevonden die je wilt delen?