Naar boven

Glazen bol: de beste films van 2013

| Geschatte leestijd: 2 minuten

2012 zit er bijna op. We hebben best wel veel goede films gezien dus we durven te spreken van een goed jaar. Maar hoe ziet 2013 er eigenlijk uit? We stelden een top 5 samen van de films die volgens ons in 2013 hoge ogen gaan gooien.

 • 5/5
  18 oktober 2013

  Gravity

  Lees meer
  Ken je de film Children of Men met Clive Owen in de hoofdrol? Als je hem gezien hebt dan weten we zeker dat je het een goede film vond. De relatief jonge regisseur die daar verantwoordelijk voor is (Alfonso Cuarón) komt in 2013 met een nieuwe film genaamd Gravity. Hierin zien we Sandra Bullock en George Clooney als enige overlevenden van een mega ramp op aarde. Met zijn 2en dwarrelen ze in de ruimte zonder dat ze weten waar ze naar toe moeten, en dat spreekt ons zo aan dat we hem in onze top 5 van 2013 zetten.
 • 4/5
  Lees meer
  Star Trek zagen we vroeger wel eens op tv. Met van die gekke vliegtuigen in de ruimte en mensen met van die vreemde oren. Zonder heel denigrerend te doen was het gewoon niet zo ons ding. Met veel tegenzin gingen we dan ook naar de film die in 2009 in de bioscoop uitkwam. Maar we werden verrast, en niet zo’n beetje ook. We vonden (vinden) de film geweldig en zijn de dag erna stiekem nog een keer naar de bioscoop geweest. In 2013 komt er een nieuwe film uit van dezelfde regisseur met dezelfde cast. We gaan er daarom ook maar vanuit dat dit opnieuw een parel van formaat wordt.
 • 3/5
  18 juli 2013

  Pacific Rim

  Lees meer
  Guillermo del Toro regisseert dit huzarenstukje (ja, dat weten we nu al) dat gaat over gigantische monsters die de aarde aanvallen vanuit de krochten van de Atlantische Oceaan. Na jaren van oorlog heeft de mensheid iets gevonden om het gevecht aan te kunnen gaan. En dat zijn net zo grote robots die bemand worden door mensen. Alleen hiermee maken we een kans. Onder leiding van superacteur Idris Elba gaat men het gevecht aan en dat kan niet anders dan ontzettend spectaculaire beelden opleveren. Ohja, en het verhaal zit waarschijnlijk ook wel goed omdat we weten van Del Toro dat hij hier veel aandacht aan besteedt.
 • 2/5
  Lees meer
  The Hobbit is ons favoriete kinderboek. Iedere 3 jaar betrappen we onszelf erop dat we hem weer uit de kast trekken en binnen 2 avonden uitlezen. Toen we vernamen dat Peter Jackson het boek ging verfilmen verkeerden we een tijd lang in extase. 2 weken geleden zagen we deel 1 en na 3 uur waren we nog steeds enthousiast. De wereld die Jackson creëert lijkt op die uit onze gedachten, en dat is fijn. Maar, het zijn 3 films waar het tweede deel eind 2013 van in de bioscopen draait. En in dat deel komt onze favoriete karakter uit de boeken tevoorschijn. Zijn naam is Beren. Hij is een mopperkont van 3 meter groot en verandert ’s nachts in een beer. Need we say more?
 • 1/5
  20 juni 2013

  Man of Steel

  Lees meer
  We hebben het hier op de redactie niet zo op Superman. Prima kerel hoor, maar zijn films doen het gewoon niet zo goed bij ons. Liever kijken we naar Spider-Man of Batman. Althans, dat was totdat we vernamen dat regisseur Christopher Nolan aan de slag zou gaan met de oudste superheld ter wereld. Superman keert dus opnieuw terug naar het witte doek en de eerste trailers zien er geweldig uit. De verwachtingen zijn hoog aangezien succesregisseur Nolan nauw betrokken is (niet de regie) bij het project. Volgens ons wordt dit daarom de kaskraker van het jaar.


Reageer hier en praat mee!